Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

First Camp förvärvar omtyckt camping i Småland

ANNONS

SMÅLAND

Skandinaviens största campingkedja, First Camp, fortsätter satsa i Sverige och förvärvar nu Sjöstugans Camping i småländska Älmhult vilken blir kedjans 51:e destination i Sverige och 64:e i Norden. First Camp äger sedan tidigare tre campingar i Småland och alla är lokaliserade längs kusten: Gunnarsö i Oskarshamn, Oknö i Mönsterås och Stensö i Kalmar. De driver även Ekerum och Löttorp på Öland.

First Camp fortsätter sin starka tillväxtresa. Förra året förvärvades tre destinationer i Danmark och bolaget genomförde även sina första förvärv i Norge. Campingkedjan fortsätter att växa även i Sverige och nu står det klart att Sjöstugans Camping i småländska Älmhult blir det senaste tillskottet.

”Sjöstugans Camping är en omtyckt camping som vi är mycket glada att kunna välkomna in i First Camp-familjen. Campingen ligger centralt i Älmhult, en spännande och attraktiv stad under hela året, och har vunnit ett flertal priser för sitt vackra läge med utsikt över sjön Möckeln. Destinationen kompletterar vårt befintliga utbud väldigt bra och är välbesökt av både turister och företag. Vi är glada att kunna erbjuda ännu en camping i Småland”, säger Ola Bååth, investeringschef i First Camp.

Tillträde i februari

Sjöstugans Camping är öppet året om och har drygt 130 campingtomter, 20 stugor, konferensmöjligheter för upp till 70 personer samt en mycket uppskattad restaurang som drivs i extern regi. Campingen är belägen precis vid stranden och har ett stort aktivitetsutbud med bland annat kanoter och kajaker, äventyrsgolf, badtunna och båtuthyrning för fiske. First Camp planerar att tillträda campingen under februari 2023.

”Vi ser mycket fram emot att välkomna Sjöstugans Camping till First Camp. Med vår 51:e destination i Sverige befäster vi vår starka position och fortsätter vårt fokus på att skapa riktigt fina gästupplevelser över hela landet. Framöver kommer även Sjöstugans gäster kunna tjäna poäng och ta del av förmåner genom populära First Camp Club”, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp.

Foto: First Camp

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS