Fjärde förlusten i följd för Oskarshamns AIK

Oskarshamns AIK har nu fyra förluster i följd i fotbollens division 1 södra.

På lördagen blev det 0-2 borta mot Torns IF.

”Det var ett fall framåt i spelet”, sa OAIK:s lagkapten Anton Agebjörn till Sport-Expressen TV.

Han konstaterar dock att Oskarshamn måste bli mycket bättre på sista tredjedelen.

”Det gäller att fortsätta att kämpa på och bli tydligare med var vi vill sätta bollarna på sista tredjedelen. Vi har tidigare visat att vi är ett bra lag. Det är bara att kämpa på”, sa han till Sport-Expressen TV.

OAIK hade ett flertal fina chanser i matchen.

Men bollen ville inte in.

Oskarshamn tryckte på rejält för en kvittering. Istället gjorde hemmalaget 2-0 på en omställning när det var cirka tio minuter kvar av ordninarie tid.

1-0-målet gjorde Torn på en frisparksvariant, som liknade Tomas Brolins klassiska frisparksmål från VM 1994.

”Inte så dåliga som tabellen visar”

”Vi är inte så dåliga som tabellen visar”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani till vår tidning.

Han konstaterar att Oskarshamn faktiskt gjorde en bra match mot Torn. Framför allt i den andra halvleken.

Chanser saknades sannerligen inte. Mittfältaren Filip Jägerbrink stod bakom merparten av farligheterna. Men varken han eller någon annan hade något flyt denna dag..

Det här var en fight som OAIK hade vunnit om laget hade haft de omtalade marginalerna på sin sida.

”Det känns tungt att vi inte lyckas göra mål. Det är otroligt egentligen. Vårt spel är bra fram till sista tredjedelen. Vi arbetar oss i alla fall fram dit. Det är inte alla lag som lyckas med det. Men sedan händer det inget när vi kommer till sista tredjedelen. Vi fastnar i tanken”, säger Agim Hasani.

Han berättar att motståndarlagen brukar berömma OAIK:s sätt att spela fotboll.

”Ännu tydligare”

Men det är ju en klen tröst när det inte leder till några poäng, fastslår han.

”Det är resultaten som räknas.”

”Kanske måste vi ha fler spelare i straffområdet och bli ännu tydligare med vilka spelare som ska löpa in på ytorna på sista tredjedelen. Vi får jobba vidare med det.”

OAIK möter Assyriska i Norrköping, i Svenska cupen, på tisdag. På lördag spelas nästa seriematch, hemma mot Lund.