Flera nyförvärv är klara: Räkna med nykomlingen IF Ariel i division 5

Flera nyförvärv är klara: Räkna med nykomlingen IF Ariel i division 5

2020-11-22 0 av Conny Blomander


Dela gärna artikeln:

KRISTDALA

IF Ariel laddar upp inför comebacken i femman.

Ny tränare och tre nya spelare.

 Det ser faktiskt riktigt bra ut för oss. Vi får behålla truppen, möjligtvis tappar vi en spelare, säger Ariels Daniel Larsson.

Daniel Larsson, IF Ariel. FOTO: PETER A ROSÉN

Stefan Carlsson, som den gånga säsongen tränade IF Stjärnan i femman, tar över IF Ariel. Stefan förde fram Stjärnan till kvalplats uppåt.

– Nu när Ariel tog klivet upp till femman, och jag fick frågan från klubben, så känns det logiskt att jag tar över Ariel då jag bor i Kristdala. Jag trivdes jättebra i Stjärnan men att ta över Ariel känns som en stor och härlig utmaning, säger Stefan Carlsson.

Stefan Carlsson. FOTO: IF ARIEL

På spelarsidan har Ariel gjort klart med tre  spelare.

Sedan någon vecka tillbaka är 30-årige Linus Samuelsson klar för IF Ariel. Senaste åren har han spelat i Rödsle BK men har en historia hos Ariel. Linus är en offensivt stark spelare med bra löd i dojjan.

Linus Samuelsson. FOTO: IF ARIEL

– Han kan husera både på mittfältet och på en forwardsplats, säger Daniel Larsson.

Henrik Petersson, 25 år,  återkommer till Ariel efter de senaste säsongerna i Målilla. 2017/2018 spelade Henrik i Ariel och forsade fram från backplatsen och serverade inlägg och skott med sin fina vänsterfot.

Henrik Petersson. FOTO: IF ARIEL

– En utmärkt lagspelare som vi vet kommer passa perfekt in i truppen, säger en nöjd Daniel Larsson.

I går, lördag, skrev Rasmus Karlsson, 28 år, på för Ariel. Rasmus spelade den gångna säsongen i IFK Oskarshamn men har Ariel som moderklubb.

– Rasmus är en allroundspelare som kan spela på alla platser som utespelare, säger Daniel Larsson.

Rasmus Karlsson. FOTO: IF ARIEL

På grund av covid-19 så ville Smålands Fotbollförbund utöka den så kallade frimånaden till två månader.

I dagsläget gäller fri övergång för amatörspelare mellan den 15 november till den 15 december.

Sa nej

SmFF vill utöka övergångstiden till den 15 januari. Anledningen är att klubbarna har haft svårt att få till testmatcher för att kolla eventuella nya spelare.

Glädje i Ariel. Laget tog nyligen steget upp från sexan till femman. FOTO: PETER A ROSÉN

Svenska Fotbollförbundet har dock sagt nej till någon utökning.

”Flertalet distrikt har motsatt sig en förlängning av frimånaden med hänsyn bland annat till att det försvårar föreningars planering av kommande säsong, då man riskerar att tappa spelare tätare inpå seriestarter. Det är också högst osäkert om en förlängning eller förskjutning av frimånaden skulle ändra något i sak då det inte är osannolikt att tro att restriktionerna i samhället kan komma att bestå en tid. Övergångar kan därtill genomföras även utanför frimånaden”, motiverar förbundet sitt beslut.

Däremot kommer man inleda en utredning om det ska ges större möjlighet till ”dispens från kravet på lämnande förenings godkännande vid övergång utanför frimånaden” än vad som är fallet i nuläget, skriver SvFF.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se