Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Följ med på stadsvandring anno 1912 i Oskarshamns centrum

ANNONS

OSKARSHAMN

Under veckan arrangerar Kulturhuset på stadsvandringar i centrala delarna av Oskarshamn. Stadsvandringarna utgår från Kulturhusets entré och bjuder på flera intressanta möten från människor som levde år 1912.

I en tid utan mobiltelefoner, toaletter inomhus och knappt ens el – hur levde människorna då? Det får du reda på under veckans stadsvandringar som genomförs i tisdag, onsdag och torsdag med start från Kulturhusets entré vid Döderhultarns plats.

– Vår lokale köpman Oscar Oscarsson leder vandringen i centrum och berättar om hur det såg ut här år 1912. Möt också några av stadens kända och kanske okända personligheter, allt från vår världsberömde träkonstnär Axel Döderhultarn Petersson som uppenbarar sig på såväl Stora som Lilla torget, till den dansanta fröken Weidling som möter oss på Lilla torget, via styrman Blücher på Besvärsgatan och vår mesta fotograf, Therese Wallgren som även hon dyker upp på både Stora och Lilla torget. Längs vägen bjuds det också på levande musik av våra musikanter. Vandringen avslutas med en surprise på Lilla torget, säger Kulturhusets antikvarie Emma Kristina Stilje.

Värmade stund

Efter vandringen kommer deltagarna tillbaka i nutid.

– Det bjuds in till en värmande stund i Kulturhusets utställning om Döderhultarn, i sällskap av våra lokala deltagare från 1912. Välkommen att språkas vid med dem och kanske även få en selfie. Passa på att besöka våra utställningar, samt Konsthallens Lin för livet. Det är gratis inträde till utställningarna dessa dagar, avslutar Emma Kristina Stilje.

Foto: Kulturhuset

Information & tider finns i vår kalender

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS