Föreningen Gympalusten pausar verksamhet på grund av pandemiläget

Föreningen Gympalusten pausar verksamhet på grund av pandemiläget

2022-01-12 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Föreningen Gympalusten, som bedriver motionsverksamhet i idrottshallarna vid Fårboskolan, Åsaskolan och Vallhallaskolan tog på tisdagskvällen ett beslut om att pausa sin verksamhet tills vidare på grund av det rådande pandemiläget.

Jan Johansson, verksamhetsledare i Gympalusten, säger att man måste värna om ledare och deltagare.

– Vi körde i gång vårterminens verksamhet så sent som i söndags, men nu tvingades vi ta detta dystra beslut, säger Jan Johansson, som berättar att Gympalusten har levererat friskvård till många kommuninvånare sedan verksamhetsstarten 1987 (bland annat med medelgympa och den populära styrkegympan).

– Vi hoppas nu att detta avbrott blir kort och att vi kan starta upp vårterminens verksamhet så fort läget förändras till det bättre. Gympalusten har också en skidspårssektion som ansvarar för skidspåren i Havslätt, Fallebo och det kommunala fritidsområdet där. Den verksamheten påverkas inte eftersom det är uteaktiviteter. Så sent som i går, tisdag, körde vi nya skidspår på Hundängen, med mycket bra resultat. Även Fallebo Ski Center är åkbar – framför allt för skate, men det går även att åka klassiskt där på ett packat och hårt underlag. Vi hoppas nu att mildvädret som är på gång blir kort, så att vi kan genomföra skidans dag på Fallebo, som vi förbereder oss inför, säger Jan Johansson.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: