Förlust i Skåne: Lund nollade Oskarshamns AIK

Omgång 25

Lunds BK – Oskarshamns AIK 1-0 (1-0)

Mål Lund: Noah Christoffersson.

LUND/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK gick mållösa av planen när man förlorade borta mot Lund med 0-1 (0-1).

– Vi gör en bedrövlig första halvlek och de får matchen dit de vill, suckar OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Hemmalaget började bäst och redan efter tre minuter tvingades Michael Hartmann i OAIK-målet till en bra räddning.

Han skulle få en hel del att göra i den här matchen.

Tio minuter in i matchen fick Lund en straff efter en hands på Johan Arvidsson när han täckte skott.

Inte mycket att säga om.

Straff i ribban

Straffen gick dock i ribban.

I OAIK-lägret var man inte nöjd med hur det såg ut i matchinledningen.

”Vi var inte fullt påkopplade”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Vi var inte fullt påkopplade. Det såg lite lojt ut redan på uppvärmningen och vi försökte verkligen förmedla att vi måste vara redo direkt från start, varje liten detalj kan vara avgörande, säger Ardi Ajeti.

OAIK hade svårt att få något flyt i sitt spel och Lunds snabba kontringar ställde till stora problem.

Bästa chansen för OAIK kom i den fyrtionde minuten när Malte Persson avlossade stora kanonen. Målvakten räddade och Kgotso Masangane fick ett bra skottläge på returen, men missade målramen.

Märklig studs

Bara två minuter före paus tog Lund ledningen när en långboll studsade märkligt över Malte Persson och friställde Noah Christoffersson som rullade in 1-0 under Michael Hartmann. Inte alls orättvist sett till hur matchen såg ut.

– Återigen faller vi på egna misstag på bortaplan. Det är en långboll från egen planhalva och vi är tre mot en – ändå får han göra mål, säger Ardi Ajeti.

”Den första halvleken var verkligen bedrövlig från vår sida”

ARDI AJETI

–  Nej, den första halvleken var verkligen bedrövlig från vår sida.

Lund inledde även andra halvlek bäst och skapade flera hyfsade lägen, men efter hand fick OAIK mer bollinnehav, medan hemmalaget satsade på kontringar, något de gjorde med bravur.

Michael Hartmann gjorde en riktigt bra match mellan stolparna och stoppade bland annat ett rent friläge av målskytten Christoffersson.

”Mycket bra”

– Michael var mycket bra idag, han räddade oss ett par gånger. Samtidigt gör deras målvakt också en bra match, det var ju inte så att vi saknade chanser, säger Ardi Ajeti.

Zakaria Sawo var nära en kvittering från nära håll efter hörna och mot slutet fick OAIK lite tryck mot Lundmålet. Närmre än en nick som gick i stolpen kom man dock inte.

– Det var konstigt att det inte blev fler mål i matchen, det kunde blivit 3-3 eller något med tanke på hur det såg ut i andra halvlek, det var inte mycket till struktur i spelet, menar Ardi Ajeti.

”Jag är riktigt besviken”

ARDI AJETI

OAIK leder fortfarande serien, men på måndag möts tabellfemman Trollhättan och tvåan Skövde. En Skövdeseger gör att laget går förbi OAIK i tabelltoppen.

Utsikten och Tvååker vann sina matcher under lördagen och är i skrivande stund trea och fyra i tabellen och bara två respektive fem poäng efter OAIK.

Avslutningen på Etta Södra ser ut att blir oerhört rafflande.

– Det här är vi inte alls nöjda med, jag är riktigt besviken. Nu är det bara att lägga bort allt prat om superettan och ta en match i taget, sedan får vi se hur långt det räcker, avslutar Ardi Ajeti.

Förlusten mot Lund var OAIK:s fjärde förlust på de sex senaste matcherna.

Arkivfoto: Peter A Rosén