Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förskolan Solhem i Mönsterås kan vinna ett fint pris

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Här kommer en positiv nyhet:

Förskolan Solhem i Mönsterås är ett, av totalt fyra, projekt som har gått vidare till den offentliga omröstningen och tävlar därmed om titeln Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021.

”Solhem är en satsning som vi är väldigt stolta över”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

 Kul när kommunens satsningar uppmärksammas. Solhem är en satsning som vi är väldigt stolta över. Den är fantastisk ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom den kombinerar social och miljömässig hållbarhet på ett bra sätt. Kombinationen med barn och äldre i närheten till varandra tycker jag är mycket positiv och det har vi goda erfarenheter av sedan tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

Den offentliga omröstningen är nu öppen och du hittar den här.

Den stänger den 15 april.

Nohrcon – ett internationellt företag, grundat i Danmark 2002, som erbjuder professionella kurser och konferenser inom offentlig upphandling, entreprenadrätt samt bygg- och fastighetssektorn –  har under många år delat ut utmärkelsen i Danmark och Norge. Och i år delar man ut den för andra gången i Sverige.

”Fantastiskt jobb”

”Runtom i landet pågår det flera spännande nybyggnationer och renoveringar och med utnämningen ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021” vill Nohrcon uppmärksamma de som gjort ett fantastiskt bra jobb i syfte att inspirera andra”, skriver företaget.

Vectura Fastigheter har nominerat projektet i Mönsterås och en extern jury bedömde nomineringarna. Solhem i Mönsterås blev sedan utvalt.

Läs mer här.

Förskolan Solhem, som genomsyras av musik och skapande, invigdes våren 2020.

Närmaste granne är äldreboendet Solhem, som man har ett nära samarbete med.

Förskolan har, som kommunen skriver på sin hemsida, ”en fantastisk gård och nära till naturen”.

Värdeorden är trygghet, upptäckarglädje, öppenhet och gemenskap.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS