Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Förslag från Jan Johansson (SD): Förbud mot rökning på alla offentliga badplatser i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Jan Johansson (SD) vill införa ett förbud mot rökning på alla offentliga badplatser i Oskarshamns kommun från och med 1 januari nästa år.

Han lyfter fram förslaget i en fullmäktigemotion, där han skriver att ”rökning på våra offentliga badplatser är ett problem för många besökare – inte bara den passiva rökningen som icke-rökare utsätts för, utan även slängda fimpar vid badstränderna som är en stor fara för lekande barn”.

Böter

Jan Johansson konstaterar att ett rökförbud infördes på många offentliga platser – exempelvis på idrotts- och lekplatser – den 1 juli 2019.

”Dock blev badplatser tyvärr undantagna. Den 1 januari i år kom en lag som innebär att det är förbjudet att slänga fimpar på marken. Bryter man mot denna lag är det förenligt med ett bötesbelopp på 800 kronor. Ett flertal kommuner har infört förbud mot rökning vid sina badplatser. Vill Oskarshamns kommun framstå som en hälsosam plats att besöka, så borde våra offentliga badplatser bli rökfria”, skriver Jan Johansson i motionen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS