Förslag om staket och timerlampa vid lekplats i Oskarshamn

Förslag om staket och timerlampa vid lekplats i Oskarshamn

2022-10-03 Av av Oskarshamns-Nytt
OSKARSHAMN

I en synpunkt som har skickats in till kommunen föreslår en privatperson att ett staket och en timerlampa ska sättas upp ut mot vägen vid lekplatsen i Gröndal, vid Bragegatan–Sturegatan i Oskarshamn.

Personen i fråga påpekar att sikten är skymd på grund av ett stort buskage på den aktuella platsen – och att det därmed finns en stor skaderisk för barnen som leker där.

”Under mörka tider vill vi kunna gå dit efter klockan 16 – men det är för mörkt, så vi skulle vilja ha en timerlampa där med. I övrigt är den fin och välskött”, skriver personen.

I ett svar skriver gatuingenjören Jonas Johansson att kommunen inte kommer att sätta upp fler lampor, med anledning av de rådande tiderna och att det redan finns ett förslag om att släcka ner delar av gatubelysningen i kommunen, på grund av de skenande elpriserna.

”Då blir rådet från oss att ta sig till en mer belyst lekplats. Det vi skulle kunna kika på är om vi kan beskära träd/häck, så mer ljus kommer in i lekparken”, skriver Jonas Johansson, som konstaterar att det har fungerat bra hittills – och att det inte är särskilt vältrafikerat i området.

”Så ett staket är inte riktigt befogat det heller. Eller är det så att du vet om en eller flera bilförare som kör vårdslöst förbi lekplatsen?”, skriver han.

Genrebild: Freepik

Dela gärna artikeln: