Första hemmaförlusten: Åtvidabergs FF nådde högst när OAIK såg rött

Ettan, södra

Omgång 23

Oskarshamns AIK – Åtvidabergs FF 0-1 (0-1)

Mål Åtvidaberg: Josh Bragg (straff)

Det blev ingen tolfte hemmaseger för OAIK – Åtvidaberg vann på ett straffmål i första halvlek.

Straffen kom till efter en hands på Filip Jägerbrink som fick rött kort.

– Det är oerhört frustrerande just nu. Det är ett bedrövligt domslut som avgör den här matchen, säger en irriterad Ardi Ajeti, assisterandetränare i OAIK,

Serieledarna började matchen precis som man brukar på Arena Oskarshamn; hög press och högt bolltempo som tryckte tillbaka Åtvidaberg.

Gästerna å sin sida försökte ligga rätt i positionerna för att sedan försöka ställa om när man väl vann boll.

OAIK skapade dock inga direkta farligheter i inledningen men en hörna efter 13 minuter rann igenom hela högen av spelare framför mål. Med lite flyt hade någon hemmaspelare kommit åt den.

Matchens stora snackis

Det var dock en hörna i andra änden av planen som skulle bli halvleken, och matchens, stora snackis.

En Åtvidabergshörna damp ner framför Michael Hartmann i OAIK-kassen som reflexmässigt lyckades vifta undan den, men då träffar bollen Filip Jägerbrinks hand. Efter det hamnade bollen hos en Åtvidspelare som lättar den i ribban och ner för att sedan tas om hand av Hartmann.

Det blev en väldig palaver. Var bollen inne efter den träffat ribban? Var det hands?

Efter att domaren konfererat med linjedomaren blev beslutet följande: Inget mål, men straff till Åtvidaberg och direkt rött kort på Jägerbrink.

”Det är ett horribelt domslut”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

På straffen tog sedan Åtvidaberg ledningen.

– Det är ett horribelt domslut. Åtvidabergsspelarna reagerar över huvud taget inte på handsen utan de menar ju att bollen var över linjen. Domaren säger att han inte ser situationen och litar då helt på sin linjeman, säger Ardi Ajeti.

”Riktigt förbannad”

– Att då döma ut dubbla bestraffningar, både rött kort och straff är ju bedrövligt. Nej, jag är riktigt förbannad.

Matchbilden förändrades dock inte så mycket efter utvisningen. OAIK fortsatte att ha mycket boll och leta luckor i ÅFF:s försvarsmur.

Man hittade några lägen innan pausen. Zakaria Sawo hittade Sadmir Zekovic i bra position i straffområdet men skyttekungen fick ingen träff på bollen.

Lite senare kom Kgotso Masangane runt på högerkanten och inspelet nådde sånär Zekovic, men 0-1 stod sig till paus.

Matchbilden var densamma i den andra halvleken som i den första. OAIK hade bollen och tryckte på för att få till en kvittering. Åtvidaberg låg bara på försvar och visade ingen vilja att gå framåt, vilket gjorde det trångt för OAIK.

”Det syntes ju att Åtvidaberg bara kom hit för att försvara sig”

ARDI AJETI

– Det syntes ju att Åtvidaberg bara kom hit för att försvara sig. De brydde sig ju knappt om att gå framåt, det är trist att se.

– Vi spelar med tio man och lyckas sätta press på dem, vi gör verkligen vad vi kan – det ska grabbarna ha en eloge för, säger Ardi Ajeti.

”Felbeslut”

– Mot slutet blir vi naturligtvis lite trötta och då kommer det lite felbeslut samtidigt som vi tappar lite av strukturen.

OAIK fick ändå ett par hyfsade lägen att spräcka nollan. Det bästa var när Sadmir Zekovic fick skallen på ett långt Anton Agebjörn-inkast, men bollen gick högt över.

Nämnde Agebjörn hade sedan ett farligt skott men trots sju minuters tilläggstid blev det inga mål för OAIK den här lördagseftermiddagen.

”Den här förlusten känns oerhört tung”

ARDI AJETI

Segersviten på hemmaplan stannade vid elva raka och om förra veckans förlust mot Österlen sved så var den här matchen än värre.

– Ja, den här förlusten känns oerhört tung – det är en sak att förlora om man spelar elva mot elva och mot ett bättre lag, men det här…

– Att hemmasviten bröts på det här viste känns mycket frustrerande, avslutar Ardi Ajeti.

Om OAIK behåller serieledningen efter den här omgången avgörs under söndagen när Trollhättan möter Torn. Vid seger går Trollhättan upp i topp.

Dessutom är Skövde som vann idag nu bara en poäng efter OAIK.

Nästa match för OAIK är kommande lördag borta mot tabelljumbon Linköping.

Oskar Stejdahl skjuter. Foto: Peter A Rosén