Fortsatt toppstrid för Ruda IF efter ny vinst

RUDA/OSKARSHAMN

Det blev en stabil seger för Ruda IF med hela 5-1 (2-0) mot SSG IF och nu väntar spännande veckor.

– Vi är med däruppe i tabelltoppen och det är riktig kul med fotboll just nu, säger Rudatränaren Thobias Eriksson.

Ruda började matchen mycket bra och skapade flera fina lägen de första tjugo minuterna. Man tog också ledningen genom Hampus Nilsson efter en kvart

– Efter den fina inledningen tappar vi lite, men vi avslutar halvleken starkt och Oliwer Almqvist sätter 2-0 strax före paus, säger Thobias Eriksson.

Hemmalaget slog inte av på takten efter paus och efter en kvart var ställningen 4-0 efter mål av Emil Johansson och Oliwer Almqvist.

”Skönt”

– Det var skönt för även om det var stabilt så är en ledning med 1-0 eller 2-0 ganska skör, menar Thobias Eriksson.

SSG fick in en reducering men sedan fastställde Robin Almqvist slutresultatet till 5-1.

– Vi slarvade väl lite vid deras mål, men i övrigt gör vi en väldigt fin match. Vi håller i bollen, blir inte stressade, rullar verkligen ut och hittar fina passningsvägar.

– Idag vill jag verkligen hylla kollektivet, vi använde alla sexton spelare och alla gör ett kanonjobb, sedan går det inte att komma ifrån att Anton Johnsson är en viktig kugge idag, avslutar Thobias Eriksson som även var nöjd med att Robin Almqvist såg piggare ut än i de senaste matcherna.

Trea i tabellen

Ruda är nu tvåa i tabellen, tre poäng efter serieledande IFK Påryd och två poäng före Färjestaden som dock har en match mindre spelad. Dessa lagen har mötts inbördes så det gäller för Ruda att ta sina trepoängare och sedan se om det räcker till de två översta placeringarna som innebär uppflyttning och kval.

Fyra omgångar återstår och det blir spännande veckor för Ruda.

Nästa match spelas borta mot Tingsryd på lördag.