Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Fotboll: Bara seger gäller för Oskarshamns AIK

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INFÖR

Ettan Södra, omgång 29

Assyriska IK – Oskarshamns AIK

Rosenlunds IP, Jönköping

Lördag 13 november 13.00

OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK har slickat såren efter förra helgen när resultaten innebar att man inte längre har sitt öde i egna händer.

– Det vi kan göra nu är att ta sex poäng på det två sista matcherna så får vi se hur långt det räcker, säger Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK.

Förra helgens seriefinal mot Trollhättan slutade 0-0 och det innebar att Skövde och Utsikten smet förbi båda lagen i tabelltoppen.

Oskarshamns AIK ligger nu fyra, två poäng efter serieledande Skövde och en poäng bakom Utsikten och Trollhättan. Allt kan fortfarande hända men sex poäng är förmodligen ett måste för Oskarshamns AIK på de två sista omgångarna om det ska bli uppflyttning eller kval.

”Nu pratar vi nutid och ska tagga upp inför de sista två matcherna”

Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK

Endast en poäng och tappad serieledning förra helgen…

– Ja, det var tungt. Vi var rejält besvikna i början av veckan, men nu pratar vi nutid och ska tagga upp inför de sista två matcherna och göra allt vi kan för att ta sex poäng. Mer kan vi inte göra, sedan får vi se hur långt det räcker.

– Matematiskt finns fortfarande alla möjligheter och det har svängt förr i tabelltoppen i den här serien. Kanske är det bättre att jaga än att bli jagad, säger Ardi Ajeti.

Ni har absolut inget att förlora som läget är nu, eller hur?

– Precis, och vi ska absolut vara stolta över vad vi har åstadkommit i år, oavsett hur det slutar. Vi har en ung trupp där inte många spelare har erfarenhet av en tuff toppstrid. Det är klart att vi har begått en del misstag längs vägen, men det kan vi lära oss av.

– Det är kanske inte poängtappet mot Trollhättan som har varit avgörande för att vi tappade serieledningen. Vi har haft fyra tunga bortaförluster i Skåne där vi till en viss del underpresterat, men även haft en del oflyt med ramträffar och annat, resonerar Ardi Ajeti.

Nu står Assyriska på programmet, ett lag som just nu ligger under nedflyttningsstrecket.

– De behöver verkligen vinna precis som vi och det är inget dåligt lag, det finns mycket individuell skicklighet. För några veckor sedan slog de Trollhättan på hemmaplan med 3-1 så det blir en tuff match, säger Ardi Ajeti.

Hur är läget i truppen?

– Anton Agebjörn fick ett gult kort mot Trollhättan och är avstängd, men i gengäld så är Zakaria Sawo tillbaka efter sin avstängning. I övrigt är alla tillgängliga för spel, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Assyriska:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare:, Malte Persson, Olle Lindqvist, Filip Jägerbrink, Jevgenijs Kazacoks, Oskar Stejdahl, Zakaria Sawo, Sadmir Zekovic, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Kgotso Masangane, Flamur Dzelili, Albin Olsson, Edvin Crona, Viktor Krüger, Pontus Fredriksson, Marcus Mikhail

Anton Agebjörn är avstängd.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS