Fotboll: Het premiärseger för IF Stjärnan

IF Stjärnan vände 0-1 till seger med 2-1 i premiären hemma mot Södra Vi.

En välförtjänt seger efter hemmalagets rejäla uppryckning i andra halvlek.

Det var en typisk premiärmatch där båda lagen hade problem att få ordning på spelet, speciellt i första halvlek då det var mycket tråckel mitt på planen och få målchanser.

IF Stjärnan föll hem alldeles för mycket i första och bjöd onödigt in gästerna. Det kostade också ett mål i baken efter knappa halvtimmen. Ett kontringsläge på vänsterkanten där gästernas spelare bröt in och kunde spela sin lagkompis ren och som bara hade att rulla in bollen.

Södra Vi hade ytterligare någon bra chans men som gick på fel sida stolpen.

Stjärnan skapade i princip inget i första.

Stjärnan tog över

I andra flyttade hemmalaget fram spelet och satte hög press på gästerna. Stjärnan tog över mer och mer och kvitteringen hängde i luften.

Den kom efter 65 minuter efter en hörna som åkte flipper inne i straffområdet men där Christoffer Nilsson fick en tå på bollen.

Målet gav Stjärnan energi och laget fortsatte att pressa för ledningsmål.

Det kom i slutminuterna när gästernas försvar inte orkade. Patrik Fransson fick bollen som han kunde tåfjutta in till 2-1.

Rättvist

På grund av det varma vädret var tempot i matchen långa stunder ganska makligt. Det var Stjärnan som lyckades växla upp några gånger i andra halvlek och skapa chanser.

Sammantaget ett helt rättvist resultat.

På onsdag väntas det derby för Stjärnan då man möter Fårbo borta på Riavallen. Fårbo som fick matchen borta mot Djursdala inställd i fredags.