FOTBOLL: Högsby IK föll klart mot IFK Berga

FOTBOLL

Division 2 Södra

IFK Berga – Högsby IK 3–0 (1–0)

Mål IFK Berga: Moustafa Benshi 2, Peiman Eliassi.

Första bortamatchen i division två blev tuff för Högsby IK, IFK Berga vann komfortabelt med 3-0 (1-0).

– De vinner väldigt rättvist, vi har mycket att lära oss av den här matchen, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Efter förra veckans premiärvinst mot Kristianstad med 2–1 var det dags för bortamatch mot IFK Berga, ett lag med många spelare som har rutin från inte bara division två, utan även division ett och superettan.

– De har mycket erfarenhet och individuell skicklighet i laget och det är klart att det märks i spelet, säger Ola Petersson.

– Man ser att de tror lite mer på sig själva, de är lite tuffare i det mentala spelet och lite ”elakare” i närkamper. Det är sådant man märker när man står på sidlinjen. Vi är kanske lite för snälla och behöver bli tuffare på olika plan.

– Det är också större skillnader på att spela hemma och borta ju högre upp i divisionerna man kommer.

Högsby hade inte mycket att sätta emot hemmalaget. Berga dominerade matchen och Högsby hade mycket svårt att skapa några chanser.

– Det var otroligt blekt i anfallsväg, ”Ayo” (Ayomide Jibodu) försökte men fick direkt flera spelare på sig. Känslan är att vi är för tunna framåt.

– Vi har väl en enda riktig chans i den första halvleken.

IFK Berga tog ledningen efter en dryg kvart genom Peiman Eliassi, som bland annat gjort många säsonger i Oskarshamns AIK.

– Tyvärr är det ett alldeles för enkelt mål vi släpper till, han får stå ensam nära mål och enkelt nicka in bollen, säger Ola Petersson.

– Vi mötte ju Berga i en träningsmatch för en månad sedan och där tog vi inte riktigt kampen i försvaret. Idag var vi tillbaka lite i de gamla synderna. Det blev dock lite bättre i den andra halvleken.

Eliassis mål blev halvlekens enda så underläget i paus var inte ointagligt. Problemet var bara att Högsby inte hade förmågan att skapa tillräckligt för att göra mål den här matchen.

Istället kom 2–0 i den 70:e minuten och 3-0 med bara minuten kvar på klockan.

– Det är inget att säga om resultatet, Berga vinner högst rättvist, vi var egentligen aldrig riktigt inne i matchen. Vi får lära oss av det här inför fortsättningen.

– Vi måste ha hundraprocentigt fokus i matcherna om vi ska ha en chans i division två och där var vi inte idag. Egentligen kan man väl sammanfatta det hela med att vi behöver höja lägstanivån, avslutar Ola Petersson. Högsby får nu ladda om för långfredagens hemmamatch då Eslövs BK kommer på besök.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt