FOTBOLL: Ny förlust för Oskarshamns AIK

FOTBOLL: Ny förlust för Oskarshamns AIK

2022-06-11 Av av Peter A Rosén

STÅNGBY/OSKARSHAMN

Fotboll

Ettan Södra

Torns IF – Oskarshamns AIK 2–0 (1–0)

Oskarshamns AIK har förlorat sex av de sju senaste seriematcherna i division 1 södra. Det är bara två pinnar ner till en nedflyttningsplats.

På lördagen blev det förlust i den viktiga bortafighten mot Torns IF. Matchen slutade 0–2.

Därmed är Stångbylaget fyra poäng före OAIK i tabellen.

Efter tolv omgångar har det bara blivit en vinst på bortaplan för Oskarshamn – och den kom i premiäromgången (3–0 borta mot Vänersborgs IF).

– Vi kom inte riktigt upp i nivå i dag, tycker jag. Vi försökte, men vi släpper in alldeles för enkla mål. Sedan tar vi inte vara på våra chanser framåt. Det har varit melodin hittills under den här säsongen. Vi blev lite uddlösa i dag. Vi fick inte fram bollarna till sista tredjedelen, som vi vill. Vi skapade halvchanser då och då – men, nej, det är något vi måste ändra på, sa OAIK:s lagkapten Anton Agebjörn till Sport-Expressen TV efter slutsignalen.

– Vi vet hur Torn vill spela – de spelar kompakt och vill ställa om på oss. Trots det så var vi inte riktigt förberedda på det. Vi tappade bollar i delikata lägen för dem, så att de kunde ställa om på oss. Vi gör det enkla lite för svårt många gånger. Och det straffade sig i dag också, tillade han i intervjun.

På lördag möter OAIK Ängelholms FF på bortaplan.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: