Fotboll: OAIK åkte på en svidande förlust borta mot Österlen

Österlen FF – Oskarshamns AIK 4-1 (1-1)

Mål Österlen: Granit Sherifi 2, Zoran Jovanovic, Edafe Egbedi

Mål OAIK: Sadmir Zekovic.

SKILLINGE/OSKARSHAMN

Det började bra för Oskarshamns AIK, men nästjumbon Österlen vände och vann med 4-1 (1-1) över serieledarna.

Det hårdnar till i toppstriden.

Den här förlusten sved ordentligt, suckar OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti

Det var botten mot toppen, men ett hemmalag som svarat för bra prestationer på sistone.

Serieledande OAIK började matchen bäst även om man bjöd Österlen på en inledande omställning.

Efter dryga kvarten fick man också utdelning

Kgotso Masangane fick en djupledsboll på högerkanten, avancerade mot kortlinjen och skickade in bollen framför mål där Sadmir Zekovic dök upp och stötte in ledningsmålet.

”Kändes bra”

Planenligt 1-0 till serieledarna.

– Det kändes bra att vi fick in ledningsmålet och det var ju bud på 2-0 också, säger Ardi Ajeti

Masangane var framme igen direkt efter målet, men istället för att skjuta i ett bra läge försökte han passa och chansen rann ut i sanden.

OAIK hade kommandot men Österlen växte ändå in i matchen och hotade i djupled med snabba anfallare.

Kvitteringen kom till efter att Österlen kommit runt på vänsterkanten och slagit ett inlägg. Det mynnade uti ett skott som Michael Hartmann lämnade en, som det såg ut, lite onödig retur på. På returen höll sig sedan Granit Sherifi framme.

”Det målet kändes lite onödigt”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Det målet kändes lite onödigt, men vi gör ändå totalt sett en bra första halvlek, säger Ardi Ajeti.

– Vi skapar flera lägen och känslan var att vi hade den här matchen trots att det var 1-1 i paus.

”Kalldusch”

Det blev dock en kalldusch för OAIK i början av andra halvlek.

Österlen fick en hörna som rensades undan, men det blev ett nytt inspel som hamnade hos en omarkerad Zoran Jovanovic som satte huvudet till och styrde in 2-1 till hemmalaget.

– Det var lite oflyt där, bollen studsade lite hit och dit innan målet, men vi måste vara mer på tårna, säger Ardi Ajeti.

– Det blir ju uppförsbacke men vi försöker trycka på för en kvittering och jag tycker att vi gör det bra i 10-15 minuter efter deras 2-1-mål. Tyvärr släpper vi ju sedan in 3-1 – också efter en hörna.

Det var alltså en hörna som en OAIK-spelare nickade undan, men bollen hamnade hos Granit Sherifi som tackade, tog emot och sköt in bollen nere vid Hartmanns vänstra stolpe.

Klockan stod då på 70 minuter och OAIK var tvungna att satsa än mer offensivt för att försöka få med sig något i poängväg.

Det gick inte alls.

Ridå

I den 78:e minuten var det dags igen; hörna för Österlen och 4-1 genom Edafe Egbedi.

Ridå.

Resten av matchen blev en transportsträcka till slutsignalen. Visst försökte OAIK att få in ett tröstmål, men det var inte serieledarnas dag det här, det slutade 4-1 till Österlen.

”Nästan en kollaps”

ARDI AJETI

– Den här förlusten sved riktigt ordentligt. Vi kände att vi hade matchen i halvtid och sedan blir det så här i andra halvlek, nästan en kollaps, suckar Ardi Ajeti.

– Det är inte bra att släppa till mål efter fasta situationer som vi gör. Vi lämnar över ansvaret på varandra och glömmer det kollektiva ansvaret vi har.

Två pinnar före Trollhättan

OAIK behåller ändå serieledningen på sina 44 poäng, nu två poäng före Trollhättan, fyra före trean Skövde och fem poäng före fyran Utsikten. Utan att sticka ut hakan så kan man konstatera att det är bland de här fyra lagen vi hittar seriesegrarna och kvallaget.

Trots besvikelsen så är det ny match för OAIK på lördag när Åtvidaberg kommer på besök till Arena Oskarshamn.

– Det är bara att dra lärdom av den här förlusten och komma tillbaka upp på hästen. Vi måste studsa tillbaka direkt om vi vill vara kvar i toppen, avslutar Ardi Ajeti.