Fotboll: Seriesegrarna Högsby IK avslutar på hemmaplan

Fotboll: Seriesegrarna Högsby IK avslutar på hemmaplan

2021-11-20 Av av Thomas WennerklintInför sista omgången

Div 3 Sydöstra Götaland

Högsby IK – Färjestadens GOIF

Sparbanksvallen, Högsby

Söndag 21 november kl. 14.00

HÖGSBY/OSKARSHAMN

För två veckor sedan stod det klart att Högsby IK hade vunnit division tre och därmed tagit klivet upp till division två 2022. Sedan dess har laget haft sjukdomsproblem.

– Vi har varit nere på 13-14 spelare vissa träningspass, säger Fredrik Hultman, sportchef i Högsby IK.

I den avslutande matchen, som spelas på konstgräset på Sparbanksvallen klockan 14.00 under söndagen, står Färjestaden för motståndet.

Färjestaden är ett av endast två lag som faktiskt besegrat Högsby i år, dessutom med hela 5-0 när lagen möttes i början av september. Man ska dock ha i åtanke att HIK även då var inne i en period med mycket skador och sjukdomar.

Sedan Högsby blev klart för division två för två helger sedan har laget drabbats av någon typ av influensa och flera spelare har insjuknat. I förra helgens bortamatch mot Älmeboda/Linneryd (förlust 0-2) saknades hela sju spelare och ännu är inte alla tillbaka för fullt.

– Vi har varit nere på 13-14 spelare vissa träningspass och det är såklart ingen optimal uppladdning inför en match, säger Fredrik Hultman.

– Tränarna har tagit ut en matchtrupp på 18 spelare och det finns naturligtvis en tanke om en startelva, men eftersom det fortfarande råder en del osäkerhet om några av spelarnas fysiska status så avvaktar man med att helt spika den till imorgon.

Högsby IK har naturligtvis så smått redan börjat skissa på planeringen inför nästa säsong i division två, men man vill förstås också avsluta årets seriespel snyggt inför hemmapubliken.

– Vi hoppas på mycket publik och att våra supportrar verkligen visar sin uppskattning för den smått bragdartade säsong laget har gjort – det är alla spelare och ledare verkligen värda, avslutar Fredrik Hultman.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt