FOTBOLL: Tredje vinsten i följd för Kalmar FF

Allsvenskan

Kalmar FF – Halmstads BK 2–0 (1–0)

Målskytt: Mileta Rajovic 2 (14:e och 78:e minuten).

Publik: 5 688 betalande åskådare (Guldfågeln Arena i Kalmar).

På söndagseftermiddagen vann Kalmar FF med 2–0 hemma mot Halmstads BK i fotbollsallsvenskan.

Topplaget KFF har därmed vunnit tre matcher i följd.

Det var i den 14:e minuten som Mileta Rajovic öppnade målskyttet med en fin nick.

Simon Skrabb stod för det perfekta inlägget.

Noterbart är att gästerna hade en jättechans knappt fem minuter tidigare.

Naeem Mohammed kom helt fri – men den skicklige KFF-målvakten Ricardo Friedrich bjöd på en vacker benparad.

I den 34:e minuten hade KFF en boll i ribban (Romario).

I den 78:e minuten bombade Mileta Rajovic in 2–0 med vänstern (nyförvärvets tredje mål för säsongen).

”Fantastiskt”

– En väldigt kontrollerad seger. Gött att tvåan kom så pass tidigt som den gjorde, så vi slapp slutforceringen. Vi spelar en bra passningsorienterad fotboll – och i dag var vi rätt kliniska när vi fick chanserna. Det känns kanon, fantastiskt. Det är svårt att ha en annan känsla efter tre raka vinster, sa Simon Skrabb, som spelade fram till båda målen, till Discovery+ efter slutsignalen.

Han berömde tvåmålsskytten Mileta Rajovic.

– Vi har ett bra samarbete och han är vass framför målet. Jag hoppas att det håller i sig.

KFF, som har inlett seriespelet med vinster mot IFK Göteborg, BK Häcken och Halmstads BK samt en förlust i premiären borta mot Malmö FF, möter Varberg på bortaplan kommande söndag (valborgsmässoaftonen).

”Bra på många fronter”

Senast KFF hade nio poäng efter fyra omgångar var 2008 och det slutade, som bekant, med SM-guld.

– Vi tar en match i taget och laddar om, sa Simon Skrabb till Discovery+.

Han konstaterade också att defensiven är otroligt solid.

– Vi har inte släppt in ett enda spelmål än (två på straff, ett mot MFF och ett mot Häcken). Vi är bra på många fronter just nu, sa Simon Skrabb till Discovery+.