Frågan inför lördagen: Kan Oskarshamns AIK behålla serieledningen?

Frågan inför lördagen: Kan Oskarshamns AIK behålla serieledningen?

2021-08-20 Av av Thomas Wennerklint

OSKARSHAMN

INFÖR

Fotboll

Ettan Södra, omgång 17

Oskarshamns AIK – Qviding FIF

Arena Oskarshamn

Lördag 21 juli 16.00

Det är ett revanschsuget Oskarshamns AIK som tar emot Qviding på lördagseftermiddagen.

– Vi förlorade i andra omgången i våras med 0-1 – och även matchen mot dem i höstas – så nu är det dags för vinst, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Att Ettan Södra är en tuff serie fick vi se prov på förra helgen då samtliga topplag tappade poäng.

OAIK klarade 1-1 mot Ljungskile trots att Anton Agebjörn blev utvisad ganska tidigt i den andra halvleken och behöll därmed serieledningen.

Qviding å sin sida kryssade mot Skövde och återfinns på en tionde plats i tabellen.

Ni förlorade i omgång två mot Qviding med 0-1, men ni var knappast utspelade?

– Nej, vi hade våra chanser men kom inte riktigt upp i nivå. Sedan förlorar vi på ett långt inkast som vi inte är riktigt med på, säger Ardi Ajeti.

”Vi fick även stryk mot dem i höstmatchen förra säsongen, så vi är riktigt revanschsugna nu”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OSKARSHAMNS AIK

– Vi fick även stryk mot dem i höstmatchen förra säsongen, så vi är riktigt revanschsugna nu.

– Qviding har haft en cupmatch i veckan så de kanske är lite mer slitna än vad vi är, men vi vet också vad vi kan och vi vill gärna förlänga vår segersvit på hemmaplan och ta den nionde raka hemmasegern.

Förra veckans match mot Ljungskile var en ganska tuff historia, hur är läget i truppen?

– Det var en fysisk match med mycket kamp, framför allt efter Agebjörns utvisning, men vi sliter och visar en härlig attityd och att vi fick med oss ett kryss är bra sett till förutsättningarna.

– Filip Jägerbrink fick kliva av mot Ljungskile, men det är ingen fara med honom. Däremot så fick Flamur Dzelili en liten sträckning i framsida lår, men det är inte så farligt – vi får ta det försiktigt. Det är nog värre med Viktor Krüger, han fick en stämpling på en tå och vi väntar på vad röntgen säger.

– Båda missar matchen mot Qviding och det gör även Hampus Svensson som dras med en baksida lår, avslutar Ardi Ajeti som också kan rapportera om en bra träningsvecka.

OAIK:s trupp mot Qviding:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Pontus Fredriksson, Malte Persson, Jevgenijs Kazacoks, Filip Jägerbrink, Oskar Stejdahl, Sadmir Zekovic, Zakaria Sawo, Anton Ekeroth, Johan Arvidsson, Marcus Mikhail, Kgotso Masangane, Olle Lindqvist, Albin Olsson, Edvin Crona

  • Anton Agebjörn (avstängd), Viktor Krüger (skadad), Flamur Dzelili (skadad) och Hampus Svensson (skadad) missar matchen.
Dela gärna artikeln: