Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Framflyttade seriestarter för fotbollen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Smittspridningen i samhället fortsätter att påverka idrotten och för fotbollen innebär det att seriestarterna skjuts upp. Beslutet berör alla serier från division 1 Dam och division 2 Herr och nedåt i seriesystemet

Svenska fotbollförbundets förbundsstyrelse fattade den 9 mars beslutet att skjuta upp seriestarten för de lägre förbundsserierna (division 2 och 3 Herr och division 1 Dam) till helgen 1-2 maj.

Detta berör Högsby IK i division 3 Sydöstra Götaland som nu får vänta på premiären till lördag 1 maj då Hällaryds IF väntar på bortaplan

Smålands fotbollsförbund går på samma linje vilket innebär att seriestarten i distriktsserierna division 3 och 4 Dam, samt division 4-6 Herr sker i omgång 3 som infaller runt helgen 1-2 maj.

Särskilda riktlinjer

Sedan tidigare är det inte tillåtet att spela några träningsmatcher och träning måste bedrivas enligt särskilda riktlinjer.

Spelordningen i serierna kommer inte att lottas om. Istället spelas omgång 1 efter sista ordinarie omgång i oktober. Omgång 2 kommer att spelas på respektive series reservspeldag.

Omgång 3 för division 6 Herr, som ska spelas måndag den 26 april, ligger än så länge kvar och spelas som planerat om riktlinjer för matcher ändras och tillåter spel i slutet av april.

När det gäller division 2 Dam (Rödsle BK/IFK Oskarshamn) som berör flera distrikt, tas ett formellt beslut i Götalandsgruppen kommande vecka. Troligtvis skjuts även den seriestarten upp på samma sätt.

OAIK berörs inte

Under vecka 11 kommer information från Smålands fotbollförbund kring vad som kommer att gälla för Toyota cup (smålandscupen). Matcherna i de två första omgångarna av gruppspelet som skulle inletts den här helgen var sedan tidigare naturligtvis inställda.

Oskarshamns AIK i division 1 Södra berörs inte av ovanstående utan har sin seriepremiär hemma på Arena Oskarshamn lördag den 3 april när man tar emot Utsikten.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS