Fri bussresa för den som är anmäld till Världens barnloppet i Kalmar

Fri bussresa för den som är anmäld till Världens barnloppet i Kalmar

2021-09-22 Av av Annicka Gunnarsson

LIVSSTIL

Världens barnloppet arrangeras återigen vid Guldfågeln arena i Kalmar lördag den 2 oktober. ”Ta hand om dig och bidra till hälsa för fler. Gå, spring eller rulla, där du är och delta på distans eller på plats” skriver Region Kalmar län på sin hemsida.

Höstens folkfest är tillbaka – både i digital och fysisk version. Världens barnloppet tvingades ställa in förra året på grund av pandemin men loppet genomfördes digitalt – på distans av många, vilket bidrog till insamlingen. I år erbjuds deltagarna möjlighet att fortsätta delta på distans men det blir även ett fysiskt lopp vid Guldfågeln Arena i Kalmar den 2 oktober.

Stor motionsfest för hela familjen

Världens barnloppet, där alla kan delta, har genom åren vuxit till en stor motionsfest, ett sätt att både främja rörelse och samla in pengar för en god sak. Kortbanan på 1,5 km är för de allra yngsta eller för de som inte känner för att springa/gå/köra med rullstol hela sträckan som är 4,5 km.

Fri bussresa i hela länet

Arrangörerna uppmanar att deltagarna tillsammans ska minskar smittspridning genom att alla deltagare på plats ska vara fria från förkylningssymtom och hålla omtänksamt avstånd utifrån gällande restriktioner.

Mot uppvisande av betald anmälningsavgift reser du fritt med Kalmar länstrafik till och från loppet. Det medför att du som bor i Oskarshamns kommun har möjlighet att resa gratis till Kalmar för att delta i det fysiska loppet.

FAKTA / Världens barnloppet

  • Loppet arrangeras av Region Kalmar län, P4 Kalmar, Högby IF, Kalmar FF i samverkan med det lokala föreningslivet.
  • Sedan starten 2013 har närmare 1 miljon kronor samlats in.
  • Anmälningsavgiften är 100 kr för vuxna och 50 kr för barn under 15 år.
  • Pengarna för anmälningsavgiften går oavkortat till Radiohjälpens Världens Barn-insamling.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn