Fullmäktigeförsamlingen i Högsby kommun: ”Våra tankar går till Ukrainas folk”

Fullmäktigeförsamlingen i Högsby kommun: ”Våra tankar går till Ukrainas folk”

2022-03-07 Av av Peter A Rosén

HÖGSBY

En skrivelse från Per Gröön (C), kommunfullmäktiges ordförande i Högsby kommun, lästes upp under fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen.

Per Gröön, som var krasslig och därför inte kunde närvara på mötet, påpekar i skrivelsen att fullmäktige i Högsby följer utvecklingen i Ukraina med förfäran.

”Det är en situation som vi inte har upplevt i närtid. Det är ett hot mot den europeiska säkerhetsordningen och en attack mot det demokratiska samhället. Våra tankar går till Ukrainas folk. Vi ställer oss självfallet bakom det beslut om sanktioner som fattats av EU och svenska myndigheter – och vi tar avstånd från den ryska invasionen. Vi kommer noga att följa utvecklingen och de beslut som fattas framåt med anledning av situationen”, skriver han.

Hela fullmäktigeförsamlingen ställde sig givetvis bakom skrivelsen.

Ja till räddningstjänstförbund

Under själva sammanträdet röstade fullmäktigeledamöterna ja till att kommunen ska gå med i ett räddningstjänstförbund tillsammans med kommunerna Borgholm, Emmaboda, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås.

Förutsatt att övriga kommuner fattar samma beslut bildas därmed kommunalförbundet Räddningstjänsten Sydost från och med den 1 januari 2023.

Då övertar kommunalförbundet ansvaret för medlemskommunernas räddningstjänst samt den myndighetsutövning som kommunerna är skyldiga att svara för.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn