Fyra nya spelare till IFK Oskarshamn

Fyra nya spelare till IFK Oskarshamn

2020-11-10 0 av Conny BlomanderOSKARSHAMN

IFK Oskarshamn har fyra nya spelare inför comebacken i division 4.
På minussidan flyttar två spelare på sig.
-Det känns som vi är på rätt väg, vi har stommen kvar sedan förra säsongen, säger tränaren Eric Persson.
IFKO har gjort klart med tre spelare från den gångna säsongens seriekollega, SK Lojal.
Så här beskriver Eric Persson spelarna från Venaklubben.
-Jetmir Shehi som är oerhört bolltrygg mittfältare som gjorde ett starkt intryck på oss under säsongens möte med Lojal
-Ahmed Tarabeih är en ung kantspelare med bra speed och en riktigt fin touch.

 • Kushtrim Krasniqi är en vänsterfotad mittfältare som vi varit intresserad av ett par säsonger. En bolltrygg spelare med fint passningsspel.
  IFKO har precis gjort klart med ett nyförvärv från Målilla GoIF.
  -Det är unge William Steinholtz. En spelare som Janne Stahre rekommenderat och som var med i Oskarshamn AIK:s akademi när jag spelade där. Poängspelare med en fin teknik som kommer passa väl in hos oss, säger Eric Persson.
  -Sammanfattningsvis fyra väldigt fina nyförvärv. Spelare som vill bli bättre och fortsätta sin utveckling hos oss och som passar perfekt in i vårt sätt att spela.
  IFKO tappar Simon Johansson och Fredrik Lind som tar över som tränare hos nysatsande Fliseryds IF, som börjar om i sexan. Även IFKO:s assisterande tränare, Stefan Berkeby, tar klivet tillbaka till FIF, som tränare från bänken.
  -Jag önskar både Simon, Fredrik och Stefan lycka till i Fliseryd.
  -Vi vill ha en icke spelande assisterande tränare och som kan hålla koll från bänken. I dagsläget är inget klart men vi pratar med några personer som är intressanta, säger Eric Persson.
  Även om IFKO bara tappar två spelare så är det några viktiga pjäser som inte tackat ja till en fortsättning. Bland andra målsprutan Sonny Karlsson.
  -En spelare vi mycket gärna vill ha kvar. Han är jätteviktig. Jag och vår nya sportchef, Henrik Nilsson, bearbetar Sonny så ofta vi kan, säger Eric.
  Eric kommer att spela kommande säsong – trots sina besvär med ena foten.
  -En skada jag drog på mig i unga år och som jag har opererat. Tyvärr blev det inte bättre. Men jag vill inte sluta spela fotboll ännu även om jag har besvär. Det är så otroligt kul att spela fotboll och utvecklas vidare och utveckla andra spelare.
  Vilken division 4-serie IFKO kommer att hamna i är inte klart men att det kommer att bli den nordöstra eller sydöstra är tämligen givet.
  -Det var länge sedan jag spelade i fyran så jag har ingen större koll om det är någon skillnad. Det finns bra lag i båda serierna. Vimmerby och Gullringen i den nordöstra och som låter lockande. Kalmarlagen och Ruda IF i den sydöstra som också är vassa.
  -Vi får se var vi hamnar men det känns inte som någon stor fråga, menar Eric Persson.

TEXT

CONNY BLOMANDER
conny@oskarshamns-nytt.se

IFK Oskarshamns nya spelare från SK Lojal. Jetmir Shehi till vänster och Ahmed Tarabeih. Foto: IFKO.
Målsprutan Sonny Karlsson har ännu inte gett klartecken till en fortsättning i IFK Oskarshamn – men han har heller inte sagt nej. FOTO: PETER A ROSÉN