Glädje i Högsby: HIK hänger kvar i division 3

Glädje i Högsby: HIK hänger kvar i division 3

2020-10-04 0 av Peter A Rosén

HÖGSBY

Högsby IK säkrade kontraktet i division 3 – med ett nödrop.

HIK vann med 1–0 hemma mot Saxemara IF på söndagseftermiddagen – samtidigt som serievinnaren Sölvesborgs GoIF plockade poäng borta mot Nybro IF (2–2).

– Ja, Sölvesborgs kvittering i slutet av matchen räddade oss. Herregud, vilket drama det blev. Jag är helt slutkörd nu. Resultaten i de andra matcherna gick fram och tillbaka och vi insåg att vi var tvungna att vinna vår match, säger HIK-tränaren Fredrik Kling.

Nybro får kvala

Högsby parkerar precis ovanför det negativa kvalstrecket i sluttabellen, med 13 inspelade poäng på elva matcher. Nybro har lika många pinnar, men sämre målskillnad (det skiljer fyra bollar till HIK:s fördel). Nybro får därmed kvala.

– Vi gjorde, återigen, en bra match. Försvarsspelet var dunderbra, säger Fredrik Kling, som konstaterar att det har varit knepigare att få till det framåt.

Johan Kvarnmyr blev stor hjälte. Det var han som nickade in målet (på hörna) i mitten av den första halvleken.

– Det var snyggt. Johan Kvarnmyr var matchens gigant. Men hela laget gjorde en bra insats.

”För bra för att åka ur”

– Skönt. Det är viktigt att Högsby är kvar i trean. Laget är alldeles för bra för att åka ur, säger Fredrik Kling, som är övertygad om att HIK hade hamnat högre upp i tabellen om inte antalet matcher hade halverats på grund av coronapandemin.

Nu siktar ni in er på nästa säsong?

– Vi har inte hunnit prata om det än. Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen. Jag stortrivs i HIK. Samtidigt måste jag tänka på logistiken – i och med att jag har flyttat till Kalmar. Men, ja, jag tycker ändå att det har fungerat bra. Vi får se hur det blir. Vi ska sätta oss ner och prata, svarar Fredrik Kling.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se