Granne ska ha slagit och sparkat på en dörr i Oskarshamn i natt: Poliser utsatta för försök till grovt våld

Granne ska ha slagit och sparkat på en dörr i Oskarshamn i natt: Poliser utsatta för försök till grovt våld

2022-12-03 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Kim Hild, presstalesperson i polisregion syd, berättar att en person ska ha pekat med grön laser mot poliser i Oskarshamn i natt – i samband med ett skadegörelse- och ofredandeärende.

Klockan 3:24 på lördagsmorgonen fick polisen in ett samtal om att en granne sparkade på uppringarens dörr i en av stadsdelarna i Oskarshamn.

Huggmärken

– Initialt fick vi in uppgifter om att folk var påverkade – det skreks och stökades. Vi åkte dit för att kolla vad vi kunde hjälpa till med. Det ska ha slagits med ett okänt föremål på dörren, så att någon form av huggmärken uppstod. En anmälan om skadegörelse och ofredande har upprättats, säger Kim Hild.

En kvinna i 55-årsåldern är uppsatt som målsägare i det ärendet.

”När poliserna på platsen försökte få kontakt med den misstänkte grannen, som ska ha slagit på dörren, så pekades det med grön laser mot patrullen, via titthålet”

Kim Hild, presstalesperson i polisregion syd

– När poliserna på platsen försökte få kontakt med den misstänkte grannen, som ska ha slagit på dörren, så pekades det med grön laser mot patrullen, via titthålet – och lasern kan orsaka permanenta skador på ögonen om det vill sig riktigt illa (läs mer om laserpekare här, på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida). Poliserna på platsen fick dock inte ont i ögonen. Det är oklart hur lasern träffade – men en anmälan om försök till grovt våld mot tjänsteman och brott mot strålskyddslagen upprättades. Ingen misstänkt är gripen i nuläget, säger Kim Hild vid 9-tiden på lördagsförmiddagen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: