Håll Sverige Rent: ”Nedskräpning är en fråga som engagerar”

Håll Sverige Rent: ”Nedskräpning är en fråga som engagerar”

2022-03-16 Av av Annicka Gunnarsson

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Oskarshamns kommun är anmäld till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2022, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Förra året deltog över 700 000 barn i kampanjen och anmälan är nu öppen för förskolor, skolor och föreningar att delta i årets kampanj.

Som kommun kan man bidra till kampanjen genom att sprida information till förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar i kommunen. Man kan också bidra genom att ta hand om det skräp som deltagarna plockar, eller informera om hur deltagarna bäst gör sig av med skräpet. 

– Skräpplockardagarna är ett enkelt och bra sätt för kommuner att engagera sig för att minska nedskräpningen. Syftet med kampanjen är att påverka nedskräpning på lång sikt genom att lägga en grund för bra värderingar och beteende redan i tidig ålder, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

”Anmälningarna från förskolor, skolor och föreningar strömmar in. Trycket är högre än någonsin tidigare. Det är väldigt tydligt att nedskräpning är en fråga som engagerar”

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent!

Plocka skräp i Oskarshamns kommun

I Oskarshamns kommun är det Kaj Eriksson på Tekniska kontoret som är ansvarig för deltagandet i Håll Sverige Rents aktivitet som i Oskarshamns kommun får fokus en hel månad. Hittills är det två förskolor som är anmälda. Förskolan Ekbacken har anmält 21 deltagare och Tallbackens förskola har anmält tre avdelningar med totalt 55 barn.

Anmäl din förskola, skola eller förening här!

Foto: Håll Sverige Rent

Dela gärna artikeln med dina vänner: