Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Han friskförklarades från covid-19 men ett prov visade att han alltjämt var smitttad

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE/TYSKLAND

Henrik Tidefjärd friskförklarades från covid-19 – men en ny provtagning visade att han fortfarande bar på coronasmittan.

Det skriver Expressen och Aftonbladet.

Henrik Tidefjärd tillbringade två veckor i hemkarantän – och sedan ansåg myndigheterna att han var frisk. Men ett nytt test visade något helt annat.

Nu varnar Henrik Tidefjärd för att situationen kan bli katastrofal om myndigheterna går ut och säger att alla symptomfria kan gå ut i samhället igen.

44-årige Henrik Tidefjärd bor sedan flera år tillbaka i Tysklands huvudstad Berlin – och uppemot en halv miljon personer testas varje vecka i landet, enligt nyhetsbyrån AP.

Han har tidigare berättat för Expressen att han testades positivt för corona, efter en skidsemester.

Förlängd karantän

Myndigheterna tyckte inte att han skulle testa sig en andra gång efter de två veckorna i hemkarantän ­– men han sa att han ville ta ansvar och att han var nyfiken.

Att det andra provet visade att han fortfarande bar på coronaviruset kan vända upp och ner på karantänsreglerna, i och med att han potentiellt sett fortfarande kunde vara en smittspridare, påpekar han, enligt Expressen och Aftonbladet.

Nu sitter han i karantän i ytterligare två veckor.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS