Handslag mellan Socialdemokraterna i Region Kalmar län och Kommunal

Handslag mellan Socialdemokraterna i Region Kalmar län och Kommunal

2022-09-09 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

”Tillsammans har Socialdemokraterna i Region Kalmar län och Kommunal kommit överens om konkreta samarbetsområden som fångar upp utmaningarna som finns i vår region liksom de problem som länsborna och LO-förbundens medlemmar möter i sin vardag. Handslaget presenterar hur vi tillsammans vill utveckla Region Kalmar län med fokus på att förbättra arbetsmarknaden och välfärden”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Handslaget visar att Socialdemokraterna tar våra medlemmars åsikter och inspel på allvar. Det är bra att de lyssnar på medlemmarna som utför arbetet, säger Gustav Gustavsson, Kommunal.

 I handslaget ingår bland annat mål om en köfri vård utefter behov, en närmare vård med fortsatta satsningar på primärvården och stärkande av medarbetarnas arbetsmiljö.

– Vi vet att alla de goda resultat som vår region uppnår vore omöjligt utan medarbetarnas insatser. Ska vi fortsätta att ha en vård i toppklass i Region Kalmar län måste medarbetarnas arbetsmiljö, villkor och löner stärkas, säger personalutskottets ordförande Mattias Adolfsson (S), bilden.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: