Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Handslag mellan Socialdemokraterna och Kommunal: Så ska arbetsmiljön inom omsorgen förbättras i Oskarshamns kommun

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Medarbetarna inom äldreomsorgen och omsorgen för personer med funktionsnedsättning ska ha fler schemaalternativ, längre schemaperioder och större delaktighet i schemaläggningen.

Det är vad ett av handslagen mellan Socialdemokraterna och Kommunal i Oskarshamn handlar om.

Handslaget mellan partiet och facket handlar om hur de tillsammans vill utveckla Oskarshamns kommun.

”Utgångspunkten tar vi i arbetarnas vardag och vår gemensamma vilja att skapa ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och solidaritet. Vi delar samma uppfattning om vad som är viktigast för Kommunals medlemmar i Oskarshamns kommun”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på torsdagen.

”Vi vet att god arbetsmiljö ger god omsorg”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMN

”Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade på ett sammanträde den 1 september om att ge ett uppdrag till socialförvaltningen och HR-avdelningen att ta fram förslag på metoder med fokus på medarbetarnas delaktighet för att skapa förutsättningar för mer långsiktig schemaläggning inom förvaltningens omsorgsavdelningar.  Uppdraget ska återrapporteras till kommunstyrelsens arbetsutskott under kvartal 4, 2022.”

– Vi vet att god arbetsmiljö ger god omsorg. För oss är det därför viktigt att vårdbiträdens, omsorgsassistenters och undersköterskors arbetsmiljö förbättras. I samtal med medarbetare inom omsorgerna så har frågan om möjlighet att påverka sina scheman och längre framförhållning i schemaplanering varit viktiga steg för att förbättra arbetsmiljön, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS