Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Här är IKO-tränarens hälsning till publiken inför lördagens stekheta kvartsfinal mot Rögle BK

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn skrällde och vann den första kvartsfinalen i SM-slutspelet med 2–1 borta mot Ängelholms hockeystolthet Rögle BK, Europamästaren och grundserievinnaren i SHL.

På lördagseftermiddagen är det dags för match nummer två – och den spelas i ett knökfullt Be-Ge Hockey Center.

– Vi är fokuserade på nästa uppgift, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander till vår tidning på fredagseftermiddagen.

Hur vill du beskriva den fantastiska insatsen i Ängelholm?

– Vi spelade på ett väldigt bra sätt, som ett lag – och helt enligt matchplanen. Vi var väldigt noggranna i detaljerna och i det uppoffrande spelet. Samtidigt vågade vi spela vårt spel med pucken, som vi har gjort hela säsongen.

Ja, och det var IKO:s första vinst mot Rögle, i SHL-sammanhang, sedan hösten 2019…

– Ja, det var dags.

Det var inte många som trodde på er i går. Men ni trodde givetvis på en segerchans…

– Ja, det har vi gjort under hela säsongen. Vi vet att vi kan vinna mot bra lag – och att vi är bra när vi går i takt allihop. Det har bevisats gång efter annan – sedan har vi förstås haft svackor och bra och dåliga matcher, men vi har kommit samman på ett bra sätt nu.

Ni ser verkligen formtoppade ut…

– Ja, det är vi väl – men det handlar om självförtroende, momentum och hängivelse till att göra jobbet för varandra. Sådana saker spelar stor roll nu. Man måste förstå vad slutspel är för något. Det är oerhört viktigt att vara ödmjuk inför uppgiften. Det här var match ett – och det är först till fyra vinster som gäller. Det finns inget att skriva hem om än – vi måste hela tiden vara i nuet.

Ja, och det var fingertoppskänsla att plocka in Joe Cannata i målet i går. Han var väldigt bra (97,06 i räddningsprocent).

– Ja, absolut. Det är en bra målvakt – och det vet vi om. Sedan har han haft lite skador och inte kunnat spela på några matcher. Tim (Juel) har gått in och spelat väldigt bra. Belastningen på Tim har varit oerhört hård, så det var läge för Joe. Vi litar stenhårt på honom och han gjorde en av säsongens bästa matcher i går – samtidigt som försvarsspelet synkade väldigt bra. Det var en bra mix. Jag är nöjd med allihop. Vi jobbar på och vi gör det tillsammans.

”Vi är bortskämda med det nuförtiden”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

Ni hade en klack med er i Ängelholm – det var trevligt förstår jag…

– Ja, det är klart. Vi är bortskämda med det nuförtiden.

IKO och klacken tackar varandra efter segern i Ängelholm på torsdagskvällen. Foto: Johan Andersson

Rögle kommer förmodligen ut som ett nytt lag, som man brukar säga. Vilka är de viktigaste nycklarna för er?

– Nycklarna är desamma. Vi ska våga göra vår grej och spela väldigt disciplinerat, och med stort mod, utefter vår matchplan.

Det lär bli ett minnesvärt sjöslag. Alla som kommer till hallen får en t-shirt med IKO-emblem. Det blir en mäktig upplevelse även för er…

– Ja, det är klart att det blir. Det är alltid härligt med hemmaatmosfären. Nu spelar vi i en matchserie där båda arenorna lär vara fullsatta, med ganska galet liv också. Det är få förunnat – vi ska njuta av varje minut.

Har du någon hälsning till publiken?

– Var er själva och kör på som vanligt, så ska vi försöka göra detsamma. Vi gör det tillsammans.

Vad talar för att ni lyckas slå Rögle igen?

– Att vi är ett bra lag och att vi har ödmjukheten. Men det är små marginaler. Det kommer att vara de där detaljerna som avgör, säger Martin Filander.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS