Här är trion som har röstats fram till Centerpartiets toppuppdrag i Region Kalmar län

Här är trion som har röstats fram till Centerpartiets toppuppdrag i Region Kalmar län

2022-10-06 Av av Oskarshamns-Nytt
LÄNET

På torsdagskvällen höll Centerpartiet i Kalmar län en nomineringsstämma för uppdragen i Region Kalmar län. Vilka uppdrag som det ska nomineras till har förhandlats fram med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, som också är de partier som ingår i den nya regionmajoriteten.

Regionråd med ansvar för regional utveckling, ordförande i regionala utvecklingsnämnden, vice ordförande i regionstyrelsen och gruppledare:

”Karin Helmersson, Nybro, fick förnyat förtroende och nominerades av en enig stämma till regionråd med ansvar för regional utveckling, ordförande i regionala utvecklingsnämnden och vice ordförande i regionstyrelsen. Karin fick också förtroendet att fortsätta som gruppledare för Centerpartiets regiongrupp”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

– Det känns mycket hedrande att få förnyat förtroende! Nu ser jag fram emot att driva Centerpartiets frågor vidare i den nya regionmajoriteten, där vi fortsätter att utveckla Region Kalmar län, säger Karin Helmersson.

Karin Helmersson (C)
Karin Helmersson (C). Foto: Peter A Rosén

Regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård, vice ordförande i hälso- och sjukvårdsberedningen samt ersättare i regionstyrelsen:

”Stämman gav enhälligt Emmy Ahlstedt, Mörbylånga, förnyat förtroende som regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård. Emmy kommer att ha primärvården som ansvarsområde och arbete med omställningen till nära vård”, skriver Centerpartiet.

– Jag är glad och hedrad över att få förnyat förtroende som regionråd för Centerpartiet. Arbetet med omställningen till nära vård är en viktig fråga för Centerpartiet och det ska bli väldigt roligt att få ta tag i det arbetet, säger Emmy Ahlstedt.

Emmy Ahlstedt (C)
Emmy Ahlstedt (C). Foto: Peter A Rosén

Ordförande i patientnämnden och ersättare i regionstyrelsen:

”Ordförande i patientnämnden är ett nytt uppdrag för Centerpartiets del och till det uppdraget nominerade stämman Magnus Danlid, Vimmerby. Magnus har lång politisk erfarenhet från landstinget, bland annat både ordförande i just patientnämnden. I samband med årets val valde Magnus att göra en comeback i regionpolitiken. Magnus nominerades också till ersättare i regionstyrelsen”, skriver Centerpartiet.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i regionpolitiken, jag har saknat det under den gångna mandatperioden. Jag är glad och tacksam över att blivit nominerad till ordförande i patientnämnden, en verksamhet som jag kan sedan tidigare och där jag känner att jag kan vara med och bidra på ett bra sätt, säger Magnus Danlid.

Övriga nomineringar som gjordes

Ordinarie ledamot i regionstyrelsen och ledamot i personalutskottet

Anna Östborg, Kalmar

Ordinarie ledamot i regionala utvecklingsnämnden och styrelseledamot i ALMI

Mahmoud Al-Mokdad, Högsby

Ordinarie ledamot i kollektivtrafiknämnden och ersättare i regionala utvecklingsnämnden

Jens Robertsson, Mönsterås

Ordinarie ledamot i beredningen för hållbarhet och folkhälsa, ersättare i kollektivtrafiknämnden samt ersättare i Länsmusiken

Linda Eriksson, Torsås

Ersättare i hälso- och sjukvårdsberedningen

Joachim Starck, Västervik

Ersättare i patientnämnden samt ledamot i stiftelsen för Kalmar läns Muséum

Jörgen Olsson, Västervik

Revisor

Eva Wahlgren, Borgholm

Ledamot i Kalmar läns musikstiftelse

Jenny Svänero, Kalmar

*) Formellt beslut fattas av regionfullmäktige.

Foto: Centerpartiet (översta bilden)

Dela gärna artikeln: