Här har ni något som kan bli en stor snackis i Mönsterås kommun

Här har ni något som kan bli en stor snackis i Mönsterås kommun

2021-09-16 Av av Peter A Rosén

MÖNSTERÅS KOMMUN

Mönsterås kommun är på väg att få en egen ”Walk of Fame”, vilket vi har skrivit om tidigare.

Projektet börjar nu ta form, berättar kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C) efter veckans möte i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Vi tittar på hur en sådan promenad, som ska påminna lite grand om stjärnorna i Hollywood, skulle kunna se ut. Vi ska då ha stjärnor med kända invånare från Mönsterås kommun, som har haft stor betydelse för kommunens utveckling på olika sätt. Det kan bli kända musiker, idrottsprofiler och samhällsbyggare. Stjärnorna kommer sannolikt att lokaliseras i hamnområdet i Mönsterås.

Har ni bestämt er för några namn än?

– Nej, det är en stor diskussion. Initialt kommer vi antagligen att ha mellan 10 och 20 namn – både levande och historiska personer. Sedan är tanken att vi regelbundet, varje år, ska kora en eller några som får en stjärnutmärkelse. Sådan är planen – men något beslut har inte fattats i ärendet än. Vi går i alla fall vidare med jobbet – vi tycker att det är intressant och vi tror att det kan bli bra, säger Anders Johansson.

”Vi har fått in många namn”

ANDERS JOHANSSON (C), KOMMUNALRÅD I MÖNSTERÅS KOMMUN

Kan vi få se den första stjärnan nästa år?

– Ja.

Tar ni det successivt sedan – en eller ett par om året?

– Ja, vi räknar med en eller ett par per år. Det kommer säkert att bli en väldigt stor snackis. Det är roligt om det blir en diskussion.

Han som skrev psalmen O store Gud (Carl Boberg, från Mönsterås) är väl given?

– Ja, det är en lågoddsare, säger Anders Johansson och skrattar.

– Vi har fått in många namn. Och det finns framstående kommuninvånare inom ett flertal områden. Man ska ha klart för sig att konkurrensen kommer att vara väldigt hård.

Jag tänker på några fotbollsspelare: Roger och Benno Magnusson, Thomas Sunesson och Hans Eklund…

– Ja, Mönsterås kommun har haft flera landslagsspelare i fotboll. Stora profiler. Vi har också en hel del musikprofiler som är välkvalificerade. Och några andra kulturpersonligheter. Sedan finns det ett antal historiska profiler, som har betytt mycket för orternas utveckling. Detta gäller inte bara Mönsterås. Det gäller hela kommunen. Det finns många namn. Det är svåra val, säger Anders Johansson.

Dela gärna artikeln: