Härlig seger för Craftstadens damer

INNEBANDY

Damer Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Hovslätts IK  4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

Mål CIBK: Antonia Jonsson, Christine Borg, Fanny Sundberg Tisell, Matilda Zetterling

Craftstadens damer har haft det lite motigt på sistone, men mot Hovslätt vände man underläge till seger med 4-3 (1-1, 1-0, 2-2) i den sista perioden.

Det tog 48 sekunder för Craftstaden att ta ledningen i den viktiga matchen mot Hovslätt som inför matchen stod på samma poäng.

Antonia Jonsson hittade nätet assisterad av Matilda Zetterling. En kanonstart på matchen för hemmalaget.

Gästande Hovslätt kunde dock kvittera till 1-1 i slutet av perioden.

I den andra perioden föll bara ett mål och det var Craftstadens Christine Borg som satte hemmalaget i förarsätet inför den sista perioden.

Hovslätt lyckade vända på steken under den första delen av slutperioden, mycket tack vare att Craftstaden drabbades av ett par utvisningar.

Hemmalaget gav inte upp och med sex minuter kvar kvitterade Fanny Sundberg Tisell i power play.

Det kom ett segermål också. Med lite mindre än tre minuter kvar satte Matilda Zetterling det avgörande målet fram till 4-3.

En lika skön som välbehövlig seger för Craftstaden som haft marginalerna emot sig de senaste matcherna.

CIBK ligger nu på en åttonde plats med nio poäng på åtta matcher.

Nästa match spelar CIBK-damerna inte förrän den 12 december då Växjö IBK kommer till Oskarshamn.