HIK-tränaren är mycket nöjd efter dagens vinst: ”Kunde ha vunnit med sju-åtta mål”

HIK-tränaren är mycket nöjd efter dagens vinst: ”Kunde ha vunnit med sju-åtta mål”

2021-10-09 Av av Peter A Rosén

KARLSHAMN/HÖGSBY

Fotboll

Div 3 Sydöstra Götaland

FK KARLSHAMN UNITED – HÖGSBY IK 0-4 (0-3)

Mål Högsby: Mattias Rehn 2 (ett på straff), Ike Fofanah, David Petersson.

Ike Fofanah, HIK. Arkivfoto: Peter A Rosén

Högsby IK är sannerligen med i toppracet i fotbollens division 3 Sydöstra Götaland.

HIK körde över FK Karlshamn United med 4-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Det är alltjämt tre pinnar upp till Färjestadens GoIF, som är etta i tabellen. Men HIK har en match tillgodo på Ölandsgänget.

”Vår bästa prestation i år”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON

– Det här var vår bästa prestation i år, tillsammans med delar av matchen i Vetlanda (2-1-vinst mot Hvetlanda GIF den 22 juni). Tittar man på matchen som helhet, så är det här vår bästa prestation i år.

”Jävligt nöjd”

– Det som var bra var att vi lät dem jaga boll mellan våra mål – så vi tröttade ut dem ganska mycket. Vi hade ett varierat passningsspel, som vi egentligen inte har sett så mycket av sedan vi var i Vetlanda och spelade. Jag är jävligt nöjd med den här insatsen, faktiskt.

Ja, nu är ni verkligen med i toppstriden…

– Ja, vi har fått tillbaka flera spelare. Det ser bättre ut. När vi kan ställa upp med ett konkurrenskraftigt lag, så får vi även en bänk som håller väldigt hög division 3-klass. Då är vi med. Det har jag sagt hela tiden.

Ni har inte längre så många spelare på frånvarolistan…

– Nej, i dag var Carl Savolainen avstängd – och Isak Friman spelade sista sju-åtta minuterna. Lagkaptenen Sebastian Karlsson, som har varit borta sedan 31 juli, har så smått börjat träna igen. Får vi ihop gruppen, så blir det spännande framöver.

”Man får vara nöjd med fyra mål”

OLA PETERSSON

Vi kan räkna med Högsby nu?

– Ja, det hoppas man. Men man vet inte. Det kan vara andra förutsättningar nästa lördag. Du får inte den rubriken av mig i dag, säger Ola Petersson och skrattar.

– Men jag är mycket nöjd med dagens resultat – vi kunde ha vunnit med sju-åtta mål. Vi hade många målchanser. Men man får vara nöjd med fyra mål.

Sju omgångar återstår – HIK har Hvetlanda GIF på hemmaplan kommande lördag.

Noterbart är att HIK möter toppkonkurrenten Färjestadens GoIF hemma på Arena Ulf Davidson i sista omgången, den 21 november.

Allt kanske avgörs där.

Det återstår att se…

Dela gärna artikeln: