Luleå – IK Oskarshamn 4–1 (3–0, 0–1, 1–0)

Mål, IKO: Lukas Pilö.

Skott på mål: 29–14.

Utvisningsminuter: 6–8.

Nej, IK Oskarshamn hade ingen trivsam lördagsafton i Coop Norrbotten Arena.

Hemmalaget Luleå ledde med 3–0 efter den första perioden och vann till sist med 4-1.

– Vi vet att de brukar komma ut hårt – men vi var inte riktigt med från start. Att de lyckades göra tre på oss i första är något som vi absolut inte är nöjda med, sa IKO-backen William Worge Kreü till Cmore i den första periodpausen.

Lukas Pilö gjorde reduceringsmålet (Niclas Burström och Johannes Salmonsson spelade fram).

4-1 kom i tom kasse, då IKO hade tagit ut målvakten (Joe Cannata) i jakten på en reducering.

I en intervju med Cmore efter slutsignalen konstaterade IKO-tränaren Martin Filander att hans lag i alla fall var med och tävlade ordentligt i andra och tredje perioden.

– Det vi gav bort i första perioden klarade vi inte av att ta igen, summerade han.

Noterbart är att IKO-backen David Quenneville var petad.

Ett beslut som var kopplat till att man vill försöka få till en bättre defensiv, förklarade Martin Filander i en Cmore-intervju innan nedsläpp.

Nästjumbon IKO möter Smålandsrivalen och tabelljumbon HV71 i Be-Ge Hockey Center på tisdag.

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Lukas Pilö. Gjorde sitt första mål för säsongen. Plus ett i plus-minus-statistiken dessutom.

** Johannes Salmonsson. Gjorde en bra match. En passningspoäng. Var med och spelade fram till målet. Plus ett i plus-minus-statistiken.

* Niclas Burström. Bra match. En passningspoäng. Plus ett i plus-minus-statistiken.