HOCKEY: IK Oskarshamn vände och vann hemma mot Örebro

IK Oskarshamn – Örebro 5–3 (0–0, 0–2, 5–1)

Mål, IKO: Antti Suomela 2, Johan Johnsson, David Quenneville, Jiri Smejkal.

Utvisningsminuter: 6–8.

Tacklingar: 9–7.

Tekningar: 26–30.

Det bjöds på vilda västern-hockey i Be-Ge Hockey Center under tisdagskvällen.

Gästande Örebro ledde med 2–0 och 3–2 – men hemmalaget IK Oskarshamn vände och vann med 5–3, efter en målexplosion i den tredje perioden.

IKO vann slutakten med hela 5–1. Därmed har ”Bönderna från Småland” två vinster i följd mot Örebro.

– Vi har ju många skickliga spelare som kan göra skillnad. Sett över hela matchen så tycker jag att vi spelade ganska bra, så jag är ganska nöjd med prestationen. Det blev ketchupeffekt på slutet, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

Örebro ledde med 2–0 inför slutperioden.

Johan Johnsson reducerade i powerplay, fem mot fyra – och Antti Suomela kvitterade.

Närkelaget återtog dock ledningen efter 8:32 – och då var det nog inte många som trodde att IKO skulle orka vända runt på det hela.

Men det gjorde de.

David Quenneville skickade in 3–3-pucken, Antti Suomela satte 4–3 och Jiri Smejkal gjorde ett mycket fint 5–3-mål.

– Jag tror att vi känner att vi kan vända på matcher. Egentligen var vi ganska nöjda med perioden innan 2–3-målet, så vi sa att vi skulle tugga på och att vi skulle ha tålamod i spelet. Det var ju ändå en hel del tid kvar – så det var bara att fokusera på nästa byte och inte gräma sig över det, sa Martin Filander till C More.

IKO möter Brynäs IF på bortais på torsdag.

Här är SHL-tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Ahti Oksanen. ”Bara” en passningspoäng i kväll, men grymt bra under hela matchen. Gör ett mycket viktigt jobb i superkedjan med Antti Suomela och Patrik Karlkvist.

** Antti Suomela. Ett av hans felpass ledde till ett Örebromål. Men det är glömt nu. Det blev två mål framåt för SHL:s poängkung. Bra, som vanligt.

* Juuso Riikola. Blir bara bättre och bättre. En härförare bland backarna. En passningspoäng i dag.