Hockeykrönika: Frölunda numret för stort när IKO förlorade

HOCKEYKRÖNIKA

Ett sargat Oskarshamn med tre raka förluster i bagaget, åkte till Göteborg med förhoppningar om att bryta sin dystra svit. Istället åkte man på ett nytt bottennapp mot ett Frölunda som var numret större.

Båda lagen kom till dagens match med nollpoängare och ville studsa tillbaka på vinnarspåret.

Frölunda startade klart bättre och lyckades få fast IKO i egen zon.

Man var tyngre och vann kamperna nere i sarghörnen i stort sett hela matchen.

”Enklaste målet”

När Frölunda sju minuter in i perioden fick powerplay gick det fruktansvärt fort. Klapp, klapp, klapp och 1-0 efter enbart sju sekunder. Oskarshamn gick bort sig i markeringen och Simon Hjalmarsson kunde göra sitt förmodligen enklaste mål denna säsong.

IKO skulle också få chansen i en man mer. Spelet såg lovande ut och man skapade ett par bra lägen, bland annat ett för Salmonsson som i slottet fick ett fint pass från Kelleher, men Rubin räddade.

Andra perioden bjöd inte på den bästa hockeyn. Oskarshamn hade återigen mycket svårt att hålla i pucken och man kunde inte få ut den ur egen zon. Man blev oerhört stressade när Frölunda forecheckade.

Frölunda skapade mer, hade många långa anfall och sköljde över gästerna. Tio minuter in och med en man mer kunde Stefan Elliott från blå, smälla in 2-0.

Även detta numerära överläget var kort, det tog bara 45 sekunder.

”Lyckades inte med mycket”

Oskarshamn lyckades inte med mycket i kvällens match. När man själva fick powerplay var man närmare att släppa in 3-0 än att göra 2-1 då Jan Mursak hade en projektil i ribban.

Om andra var händelsefattig var den tredje fattigare.

Oskarshamn började bättre än i de tidigare två men man kom inte riktigt till några klara målchanser.

Ju längre tid in i perioden som gick, tog Frölunda över mer och mer.

Trots hemmalagets långa anfall skapade IKO ändå ett par lägen att reducera.

Bland annat ett direktskott i ribban av Johannes Salmonsson.

När Oskarshamn senare tog timeout med fem minuter kvar av matchen såg det väldigt mörkt ut.

Halvminuten efter plockade man Cannata för att försöka forcera in en reducering men istället kunde Max Friberg göra 3-0 från mittcirkeln.

Bara tjugo sekunder efter det gjorde man även 4-0 genom Nicklas Lasu och då kändes matchen klar.

”Kors i taket”

Oskarshamn skulle ändå få göra ett tröstmål.

Med sekunderna kvar av matchen i powerplay (kors i tacket) fick man äntligen hål på Rubin.

Zajac hittade fram till Olofsson som tryckte upp pucken i krysset.

Matchen slutade 4-1 och det kändes ändå att man inte var riktigt nära. Så resultatet sett till matchbilden var rättvist.

”Passningsspelet var underkänt”

VICTOR SÖDERMAN, KRÖNIKÖR

Kvällens plus och minus

Kvällens plus går till Joe Cannata, han var nog ensam om att nå upp till sin förväntade nivå. Thelin såg pigg ut stundtals så även han får ett plus i mina ögon.

Lite positivt var att man äntligen gjorde mål i powerplay och jag hoppas att man bygger vidare på det till nästa match mot Örebro på lördag.

Till det negativa då.

Passningsspelet var underkänt under långa delar av matchen och likt matcherna mot Linköping och Leksand hade man det jättesvårt i egen zon. Man satte sig själva i väldig svåra situationer.