Hockeykrönika: ”Kim Rosdahl imponerar mer och mer”

HOCKEYKRÖNIKA

IK Oskarshamn stretade och kämpade så blodet sprutade mot Frölunda.

I en match som påminde mycket om senaste matchen mot Malmö lyckades IKO vinna efter en bra defensiv insats och en effektiv offensiv.

Det var stundtals en mycket svängig match med chanser åt båda håll. Frölunda kom dock ut starkast och kontrollerade matchen på ett stabilt sett. Många långa anfall och utan utdelning för bortalaget gjorde att IKO:s 1-0-mål kändes som en käftsmäll.

Johannes Salmonsson bröt sig loss på vänsterkanten och hittade in till Oscar Sundh i mitten av slottet som styrde in pucken mellan benen på Johan Mattsson i Frölunda-kassen, som lyckades stoppa pucken, han trodde pucken var blockerad, men mitt i kaoset lyckades Sundh gräva och skyffla in ledningsmålet. Sundhs första mål i IK-tröjan.

1-0 stod sig perioden ut och skotten 10-11.

”Hungrigt lejon”

I andra perioden kom bortalaget ut som ett hungrigt lejon och sköljde över Oskarshamn, men Joe Cannata storspelade och höll laget kvar i matchen.

1-1 skulle också komma.

Frölunda fick powerplay och ungefär tio minuter in fick Frölunda ett två mot ett-läge där Lucas Raymond kunde prickskjuta in pucken bakom Cannata.

Då, två minuter senare, när de flesta nog trodde att Frölunda skulle fortsätta att trycka på, lyckades IKO få fast pucken i offensiv zon genom stark forechecking av Kim Strömberg som vann pucken.

Han skickade in pucken mot slottet och där, som gubben i lådan stod Kim Rosdahl som utan att tvivla tryckte iväg pucken och 2-1 till hemmalaget.

Tre minuter senare var samma enhet inne igen och på en kontring där pucken till slut hoppade fram till Fredrik Olofsson som elegant la över till Rosdahl som sprätte dit 3-1.

Skotten 5-14 och 3-1 kändes inte direkt rättvist men oerhört skönt för IKO.

Frölunda fortsatte att ha kommandot även i sista perioden men genom ett bra defensivt arbete av IKO kom bortalaget inte till några klara lägen.

Dock skulle en reducering komma.

Efter att IKO dragit på sig två utvisningar inom loppet av 5 minuter kunde Jan Mursak trycka in en retur från Johan Sundström.

3-2 och där trodde alla att forceringen skulle komma.

Men det skulle dröja.

Oskarshamn tog över puckinnehavet och försökte spela av matchen.

Med tre minuter kvar av matchen, när bortalaget smått börjat forcera drog Sundström på sig en utvisning, där och då dog matchen.

Men inte utan lite dramatik. Jonas Engström missade ett pass i offensiv zon och kontring två mot en där Max Friberg nog trodde att han kvitterat, men Pontus Näsén lyckades på knäna få en klubba emellan och 3-2 stod sig.

Några tankar och funderingar:

IKO fortsätter att vara sylvassa framåt och deras effektivitet är bäst i SHL.

Kim Rosdahl imponerar mer och mer, hoppas att han kan behålla sin form.

Joe Cannata är målvakten som Oskarshamn behövde förra året. Oerhört stabil och han har ett lugn som sprider sig till laget – Matchens Lirare ikväll.