Högsby IK tog en poäng i Växjö men ligger illa till i tabellen

2020-09-26 0 av Thomas Wennerklint

VÄXJÖ/OSKARSHAMN

Högsby, fick med sig en poäng från Växjö via 1-1, men laget hade verkligen behövt en trea inför sista omgången.

– Vi måste vinna sista matchen mot Saxemara, så enkelt är det – och inte ens det kanske räcker för att klara kontraktet, säger Högsbys tränare Fredrik Kling.

Växjö Norra började matchen riktigt bra och Högsby hade svårt att hänga med. Växjö missade också en straff i den första halvleken.

– Så bra spel som Växjö visade upp första kvarten har jag inte sett i år, då kände jag att det här skulle bli tufft, men vi åt oss sakta in i matchen, säger Fredrik Kling.

Vände runt på en femöring

Högsby tog också ledningen genom Ike Fofanah som tog ner en långboll, vände runt på en femöring och klippte in 1-0 som också var resultatet i paus.

– Vi försökte att hålla uppe spelet och inte falla hem för långt, det gäller att göra rätt värderingar i det läge vi befinner oss i. Vi hade ett bra kontringsläge där vi kommer tre mot två, tyvärr så slarvar vi i sista passningen. 2-0 där och vi hade nästan dödat matchen, säger Fredrik Kling.

Jobbigt läge

Istället kom 1-1 med drygt tio minuter kvar att spela och nu är Högsby i ett jobbigt läge inför sista omgången som spelas kommande söndag. Just nu ligger laget på nedflyttningsplats, men både kvalplatsen och säker mark är bara en poäng bort.

– Vi behöver vinna mot Saxemara, sedan är vi beroende av andra resultat också. säger Fredrik Kling som får klara sig utan Anton Olsson som är avstängd.

Om en dryg vecka får vi svaret på om Högsby lyckas behålla sin plats i division tre.

FOTBOLL

Div 3 SÖ Götaland

Växjö Norra IF – Högsby IK 1-1 (0-1)

Mål Högsby: Ike Fofanah

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se