Högsby IK-tränaren Ola Petersson: ”Är besviken”

Högsby IK-tränaren Ola Petersson: ”Är besviken”

2021-07-31 Av av Peter A Rosén

SAXEMARA/HÖGSBY

Fotboll

Division 3 sydöstra Götaland

Saxemara IF – Högsby IK 1–1 (1–0)

Mål, HIK: Ibrahim Kalilu Fofanah.

– Vi gjorde ingen bra match. Jag är besviken – ja, jag skulle tro att vi, allihop, är besvikna på vår prestation, säger Högsby IK-tränaren Ola Petersson efter 1-1-fighten borta mot Saxemara IF på lördagen.

– Vi var förberedda på mycket kamp och många avbrott – och sönderryckt spel – mot ett vilt kämpande hemmalag. Precis så blev det också.

”Ska man ta fram något positivt, så är det trots allt bra att inte förlora när man gör en dålig match”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

– Vi började ganska piggt och hade ett par bra chanser under de första tio minuterna. Sedan blev det mest kamp. De har ett par vassa killar längst fram, vilket gjorde att de slog många långbollar. Det blev kämpigt för oss att stå emot deras omställningar. Det blev dock inte farligt förrän efter en halvtimme, ungefär, då de kunde göra 1-0. Det var lite för enkelt. De spelade bort oss på vår högerkant och ganska nära vårt mål kunde de placera in bollen.

Sista 15 minuterna av den inledande akten blev tämligen sönderryckta, konstaterar Ola Petersson.

– Sedan började vi andra halvlek betydligt bättre. Vi hade ganska bra kontroll på dem under de första 15 minuterna. Och då kvitterade vi. Hannes Johansson kom in efter paus – och han fick till ett bra inlägg som Ike (Ibrahim Kalilu Fofanah) tryckte in. Sedan fick vi bra tryck på dem.

– Men Mergim (Smakolli) fick en bristning i vaden efter cirka 20 minuter – och då tappade vi momentum. Det blev bara ett stort krig, med många avbrott. Många spelare låg skadade. Det blev ingen organiserad fotboll under de sista 25 minuterna.

– Men i Saxemara var de nöjda med poängen – och vi var inte nöjda. Ska man ta fram något positivt, så är det trots allt bra att inte förlora när man gör en dålig match, säger HIK-tränaren.

Ska klura på taktiken

Saxemara, som kommer till Högsby kommande lördag, är ett svårspelat lag, fastslår Ola Petersson.

– Under veckan får jag klura på hur vi ska spela mot dem. Det blir en intressant utmaning för oss.

Hur länge tror du att Mergim Smakolli kommer att vara borta?

– Det blir nog minst fyra veckor, skulle jag tro.

Men inga andra skador i dag?

– Nej, inget som ska kunna påverka oss inför matchen på lördag. Det tror jag inte. Det blir alltid småskavanker i tuffa bataljer.

Hur var det med korten i dag?

– Carl Savolainen fick sitt tredje gula kort. Så han är inte disponibel på lördag. Men det måste vi klara av.

Var ni nära att avgöra ändå i dag?

– Ja, det var vi. Det konstiga är att trots att vi inte är nöjda, så skapade vi tre-fyra jättechanser. I sista minuten nickade John Hansson i famnen på målvakten. Vi hade inte riktigt marginalerna med oss, kan jag tycka.

”Alla kan betydligt bättre”

OLA PETERSSON

Vill du berömma någon i dag?

– Alla kan betydligt bättre. Jag fick ett sent återbud i dag på morgonen, från mittbacken Lucas Pettersson. John Hansson och Sebastian Karlsson var också borta – men som tur var, så kunde John följa med. Både han och Hannes Johansson kom in i andra halvlek – och deras inhopp gjorde att vi vaknade till lite grand. Men inte tillräckligt mycket, säger Ola Petersson.

I tabellen parkerar HIK på femteplatsen – med nio inspelade poäng efter fem matcher.

Saxemara är nia med fem pinnar på lika många matcher.

Pukebergs BK leder serien på 13 poäng (efter sex matcher). Färjestadens GoIF är tvåa på 12 (efter fem matcher).

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: