Högsby IK-tränaren tror på en topplacering

Högsby IK-tränaren tror på en topplacering

2021-06-12 Av av Peter A Rosén
VÄXJÖ/HÖGSBY

Högsby IK:s huvudtränare Ola Petersson är ganska nöjd efter den blåsiga 1-1-matchen borta mot Växjö Norra IF.

– Ja, det blåste rejält. Det var helsike. Men det blev en poäng i alla fall – det är jag inte van vid. Det tar vi med oss, säger han.

– På pappret är Växjö Norra på bortaplan alltid en svår match. De är också topptippade i år, precis som Pukeberg – som vi mötte i premiären.

Växjö Norra inledde på bästa tänkbara sätt på lördagseftermiddagen. Det hade inte ens gått en minut när hemmalaget öppnade målkontot.

”Det var en jäkligt bra förstahalvlek”

OLA PETERSSON, HUVUDTRÄNARE I HÖGSBY IK

– Det var olyckligt. I och för sig var det en väldigt bra prestation av dem – men det var ändå snöpligt. Starkt ändå av oss att kunna komma tillbaka så pass fort som vi gjorde, säger HIK-tränaren.

Kvitteringen kom efter en kvart, ungefär. Det var Johan Kvarnmyr som gjorde målet.

– Det var en jäkligt bra förstahalvlek. Vi spelade aggressivt över hela planen – och passningsspelet var bra. Vi spelade loss oss från deras press vid flera tillfällen. Vi skapade dessutom hyfsat många chanser.

”Klart godkänd prestation”

– De första 15–20 minuterna i andra halvlek var ganska okej – men sedan kom vi inte riktigt in i pressen. Vi kom lite grand i otakt efter ganska många byten. Tålamodet, som jag vill att vi ska ha, fanns inte riktigt där. Det blev lite mer chansartat.

– Men om något lag skulle ha vunnit, så var det vi. Återigen gjorde vi en klart godkänd prestation, sett över 90 minuter.

”Både David Petersson och Jakob Rydberg är riktiga terriers på innermittfältet. De gjorde en jädrigt bra match båda två”

Vilka förtjänar extraplus?

– Både David Petersson och Jakob Rydberg är riktiga terriers på innermittfältet. De gjorde en jädrigt bra match båda två. Men jag är nöjd med arbetsinsatsen – och jag är nöjd med hur laget uppträder. Det är svårt att peka ut enskilda spelare.

– Vi har haft två svåra matcher i inledningsfasen. Vi behöver inte ha någon överdriven respekt för motståndet. Vi har ett bra lag, känns det som. Jag hoppas dock att vi kan bli lite vassare och att vi tror lite mer på det på sista tredjedelen av planen. Att vi på egen hand vågar göra någonting, så att vi kan ta hem vår första trepoängare nästa lördag i stället.

Ja, då kommer Karlshamn till Högsby. Vad vet du om dem?

– Jag vet inte så mycket om dem än. Det har varit svårt att scouta motståndarlagen, på grund av att vi inte har fått spela några matcher (på grund av coronarestriktionerna, reds. anm.).

Ska vi räkna in er bland de topptippade lagen nu?

– Ja, jag hoppas verkligen att vi kan vara med i toppen. Det tror jag också att vi kan, säger Ola Petersson.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: