Högsby IK vände underläge till säsongens första seger

Div 3 Sydöstra Götaland

Omgång 3

Högsby IK – FK Karlshamn United 3-1 (0-1)

Mål Högsby: Ibrahim Fofanah, Lucas Pettersson, Hannes Johansson.

I en glimrande andra halvlek vände Högsby IK underläge till seger med 3-1 (0-1) över Karlshamn. Säsongens första trepoängare.

– Efter paus var vi riktigt bra, skönt för killarna att få vinna, säger HIK:s tränare Ola Petersson.

Högsby IK hade inlett säsongen med två oavgjorda matcher när det var dags för hemmamatch mot Karlshamn under den heta lördagseftermiddagen. I den första halvleken fungerade dock inte spelet för hemmalaget.

Vad i spelet var det som inte stämde?

– Vi förstod tidigt att de mest siktade in sig på att kontra och vi försökte också störa dem tidigt i deras speluppbyggnad, men sedan gav vi bort lite för enkla bollar i vår uppspelsfas, säger Ola Petersson.

– Vi kom inte loss och fick inte någon rytm i vårt spel och sedan åker vi på en kontring som de gör mål på efter en halvtimme. Det var ingen bra halvlek alls, men vi pratade igenom läget och justerade lite saker i pausen.

Det verkade ju ge effekt, ni vinner andra halvlek med 3-0.

– Ja, verkligen. Vi fick in 1-1 väldigt tidigt genom Ibrahim ”Ike” Fofanah och då kändes det som att Karlshamn tröttnade rejält, det ledde till att vi fick stora ytor och också kunde hota mer i djupled, säger Ola Petersson.

Högsby tog sedan ledningen när inbytte Lucas Pettersson nickade in 2-1 i den 63:e minuten. Tio minuter senare satte precis nyinbytte Hannes Johansson avgörande 3-1 med sin första bolltouch i matchen.

Ni fick verkligen bra utdelning på bytena i matchen.

– Ja, det är jätteroligt att avbytarna går in och gör avtryck, det understryker verkligen att vi har en bredd i laget, det är skönt att veta när man precis påbörjat en lång säsong, menar Ola Petersson.

– Utöver målen hade vi sex klara målchanser, rena frilägen, så siffrorna var faktiskt i underkant. Men det viktigaste var förstås att vinna, det var både skönt och viktigt för killarna att få ta tre poäng.

Är det någon som sticker ut idag i laget?

– Nja, jag tycker att alla spelare tog ett större personligt ansvar i den andra halvleken, så den här gången var det en gedigen laginsats.

Nu är ni obesegrade och har fem poäng efter tre omgångar, vad säger du om starten på serien?

– Det är en klart godkänd början, visst kunde vi ha haft några poäng till, men det är helt okej, avslutar Ola Petersson.

Redan på tisdag är det dags för ny match för Högsby när serieledande Hvetlanda väntar på bortaplan. Därefter är det uppehåll till den 31 juli.

Arkivfoto: Peter A Rosén