Högsby IK:s segersvit bröts idag – Lindsdals IF vann med matchens enda mål

HÖGSBY

Det stannade vid tre vinster i följd för Högsby IK i fotbollens division 3.

Lindsdals IF vann med 1–0 (0–0) på Arena Ulf Davidson, Frövi IP, på lördagseftermiddagen.

Det var en chansfattig match som kanske borde ha slutat med ett oavgjort resultat.

HIK var bra under den första halvleken och förtjänade utdelning i målprotokollet.

– Ja, vi hade många fina anfall – framför allt på högersidan. Men det sista passet saknades oftast, säger Högsbys huvudtränare Fredrik Kling.

Men ni hade ett jätteläge…

– Ja, David Peterssons nick. Det var en jävla räddning målvakten gjorde.

– Men det var inte gott om klara målchanser. Andra halvlek var väldigt chansfattig.

Lindsdal har ett bra försvar…

– Ja, det har de. Jag är inte missnöjd med vårt försvarsspel heller. Vid deras mål brast det i kommunikationen mellan mittback och målvakt.

– Sedan är det alltid svårt när man ska jaga. Då ligger motståndarna alltid kompakt.

De parkerade bussen, som det heter…

– Ja, så var det.

Vad var det, framför allt, som inte fungerade för er i matchen?

– Vi gjorde ingen plattmatch – men vi hade svårigheter framåt. Det var svårt att få igång flytet.

Var det på grund av Lindsdals fina försvarsspel?

– Jag tycker att de var aggressiva från början. Lindsdal startade bra – men jag tycker ändå att vi gjorde en bra förstahalvlek. Jag trodde att vi skulle ta över – men det gjorde vi aldrig.

– Det var en väldigt jämn match, konstaterar Fredrik Kling.

Tillfälligheter avgjorde…

– Ja, i dag var det så.

Vill du ge extraplus till någon?

– Det kändes som att David Petersson var på gång i dag. Så gick hans baksida sönder i första halvlek. Det är tråkigt.

– Sedan har vi ett par avstängningar i nästa match. Det är Sebastian Karlsson och Jakob Rydberg. Och det är tveksamt om David Petersson kommer att kunna spela mer i höst. Det är baksidan och det tar tid.

Kommande lördag möter HIK Åryds IK på bortaplan.

FOTBOLL

DIVISION 3 SYDÖSTRA GÖTALAND

HÖGSBY IK – LINDSDALS IF 0–1 (0–0)

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Här hittar Emil Dolk rätt i slutet av matchen. Men målet dömdes bort för offside.