Hoschang Moschiri: ”Den främsta källan till den inspirationen får jag från mitt inre landskap”

Hoschang Moschiri: ”Den främsta källan till den inspirationen får jag från mitt inre landskap”

2022-04-08 Av av Annicka Gunnarsson
KULTUR

Konstnären Hoschang Moschiri ställer ut sina tavlor inspirerade av kärleken till naturen på Oskarshamns Kulturhus. Vernissagen arrangeras lördag den 9 april och utställningen pågår till och med den 7 maj.

Konstnären Hoschang Moschiri från Vimmerby ställer ut sina tavlor i Oskarshamns Kulturhus från och med den 9 april. Hoschang Moschiri har studerat på Bildlärarutbildningen vid Umeå Universitetet, samt har studerat film på Dramatiska Institutet i Stockholm. Han har arbetat som både filmare och konstnär, och undervisar inom dessa områden.

”Det jag speglar i mina verk är den kärlek som jag har till naturen, den främsta källan till den inspirationen får jag från mitt inre landskap. Då vi idag lever i en väldigt stressad värld är det viktigt för mig att skapa en lugn plats, därför försöker jag återge både lugn och harmoni i mina verk. Mina vandringar i naturen reflekteras i min konst, från söder till norr. Allt ifrån hav, fjäll till åkerlandskap återspeglar sig i mina konstverk”, säger Hoschang Moschiri.

Foto: Privat

Dela gärna artikeln: