Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hultgården i Misterhult kan delvis förvandlas till ett vandrarhem

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MISTERHULT

Den omskrivna Hultgården, i Misterhult, kan delvis förvandlas till ett vandrarhem.

Det var i ett medborgarförslag som en person föreslog att Hultgårdens nedre våning borde byggas om till ett vandrarhem.

I ett yttrande skriver tjänstemännen på kommunstyrelsens kansli att kommunen har tagit ett beslut om att ta fram ett prospekt för fastigheterna – för att samtala med intressenter om vad som kan ske på platsen i framtiden.

Kommunen är öppen för att det kan bli olika typer av verksamheter, beroende på vad en framtida intressent är intresserad av.

Det är möjligt att det kan bli ett vandrarhem i fastigheten om det finns någon intressent som vill driva en sådan verksamhet, påpekar kommunstyrelsens kansli i yttrandet.

”Att komplettera verksamheten i enlighet med det förslag som lyfts fram i medborgarförslaget skulle kunna lyfta Misterhult som ort”

LIBERALERNA, KRISTDEMOKRATERNA OCH CENTERPARTIET

Kommunstyrelsen har också beslutat att undersöka möjligheterna för att, tillsammans med andra aktörer i Misterhultsbygden, skapa ett projekt i syfte att genomföra delar av den utvecklingsplan som finns för Misterhultsbygden.

Det gamla kommunhuset ingår också i det här projektet.

När medborgarförslaget behandlades i kommunstyrelsen på tisdagen, så ställde sig samtliga politiker bakom kansliets yttrande.

Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet lämnade dock in en protokollsanteckning, där det står att de tre partierna, i sina budgetförslag, föreslår att Hultgården och Charlottagården ska öppnas igen.

”Att komplettera verksamheten i enlighet med det förslag som lyfts fram i medborgarförslaget skulle kunna lyfta Misterhult som ort”, skriver de.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS