Hultgården och Charlottagården ska fyllas med nya verksamheter

Hultgården och Charlottagården ska fyllas med nya verksamheter

2021-05-05 Av av Oskarshamns-Nytt

MISTERHULT

”Det har nu blivit dags att fylla Hultgården och Charlottagården i Misterhult med nya verksamheter. Fastigheterna, som tidigare varit kommunala äldreboenden, är välskötta och har stor potential för olika former av verksamheter”, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Misterhult är en ort belägen intill E22 mellan Oskarshamn och Västervik. Misterhult har en av landets vackraste skärgårdar och har dessutom den värdefulla närheten till skog. Förutom den vackra naturen finns ett växande förenings- och näringsliv. Misterhult är en bygd vars näringsliv rymmer många olika branscher, bland annat gröna näringar, tillverkning, stenindustri samt bygg och anläggning, men det finns också en växande besöksnäring och ett hantverkskluster vilket ger bra möjligheter till samarbete och utveckling.

”Kommunen kommer värdera de inkomna förslagen utifrån vad som är mest fördelaktigt för kommunen, men även för Misterhult som samhälle”

HENRIK ANDERSSON, UTVECKLINGSCHEF I OSKARSHAMNS KOMMUN

Oskarshamns kommun vill att alla intressenter skickar in ett komplett förslag där de presenterar sin idé och ett bud. I förslaget ska ett syfte med fastigheten/fastigheterna och vilken verksamhet de avser utveckla i dessa utrymmen framgå tydligt, samt till vilket pris”, skriver kommunen.

– Kommunen kommer värdera de inkomna förslagen utifrån vad som är mest fördelaktigt för kommunen, men även för Misterhult som samhälle, säger Henrik Andersson, utvecklingschef i kommunen.

Mer information om prospektet finns på www.oskarshamn.se/prospektmisterhult 

ARKIVFOTO: PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: