Hur tänker politikerna kring arenafrågan i Oskarshamn? Här svarar några av dem

Hur tänker politikerna kring arenafrågan i Oskarshamn? Här svarar några av dem

2021-11-05 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Hur tänker politikerna i Oskarshamns kommun kring ett eventuellt bygge av en ny hockeyarena?

ON ställde frågan till några av dem.

– Vi har inte fattat något beslut för vår del ännu då underlaget inte är klart. När det har presenterats kommer vi skyndsamt att landa i vår uppfattning internt. För att kunna ge klubben möjlighet att planera sin verksamhet framåt i tid är vår uppfattning att det krävs ett tydligt besked kring vägvalet som behöver göras innan årsskiftet, säger Mattias Bäckström Johansson (SD).

”Vi har inte tagit ställning till arenafrågan än”

ANTON SEJNEHED (S)

– Vi har inte tagit ställning till arenafrågan än. Vi kommer att diskutera frågan i partiet när utredningen är klar så det finns ett underlag att ta ställning till, säger Anton Sejnehed (S).

– Vi har inte tagit något beslut ännu – vi avvaktar resultatet av de utredningar i frågan som just nu genomförs, säger Magnus Larsson (C).

– Vi har diskuterat men inte tagit ställning än, säger Lena Granath (V).

– Vi har inte fått underlaget ännu, samt att det kommer att behövas ett underlag för infrastrukturen. Det tar sin tid, säger Mathias Karlsson (L).

–  Våran inställning är att vi vill ha en ny arena om det är ekonomiskt försvarbart. Vad kostar en ny i byggnation och i drift och vad kostar en upprustning av den befintliga hallen, och vad blir driften efter en upprustning?  Vi ska hantera skattemedlen på bästa sätt, därför måste vi få svar på dessa frågor, säger Lucas Lodge (M).

Arenautredningen ska vara klar den 30 november.

Kommunstyrelsepolitikerna ska ta ett inriktningsbeslut i arenafrågan den 14 december.

Läs mer om arenafrågan här.

Foto/Grafik: IK Oskarshamn

Så här ser det ut, IK Oskarshamns arenaförslag.
Dela gärna artikeln: