Livscoachen: Hur vill du att människor ska minnas dig?

Livscoachen: Hur vill du att människor ska minnas dig?

2020-04-28 0 av Livscoachen

LIVSCOACHEN

Jag visste inte att jag hade en så stark relation till Adam Alsing.

I samma stund som beskedet om hans bortgång nådde mig så blev jag uppriktigt sorgsen och nedstämd.

Det är klart att jag berörs när kända personer, som jag känner till, går bort men det här var en helt ny nivå av sorg jag någonsin känt för en känd person som jag faktiskt aldrig träffat.

Jag frågade mig själv vad det beror på och kom fram till följande svar.

Adam har funnits med i mitt liv i någon medieform sedan 90-talet. Han var helt enkelt en del av det som jag valde att titta på och att lyssna på. Men det var även mer än så.

Hans professionella personlighet var otroligt positiv, humoristisk och lättsam. Man kände sig helt enkelt trygg i alla de program där han deltog. Jag fick ett leende på läpparna och skratt i sinnet bara jag hörde hans röst och energi.

Jag höll såklart inte med honom om allt han tyckte och tänkte i radion men han höll alltid en superskicklig balansgång när det diskuterades känsliga och till och med tabubelagda ämnen.

”Det är stort”

Att han var en vinnarskalle förstår man om man lyssnat på ”Vinn Adams pengar”. Det var aldrig tal om några läggmatcher där. Han blandade behaglig kaxighet med ödmjukhet och han kunde ändra åsikt om den han pratade med hade bra argument.

Det är stort.

Adam var som en stor bamsebjörn som guidade och höll oss i handen i etern. Han påverkade både mig och många andra genom etern. Att helt enkelt få andra människor att må bra utan att man någonsin träffats är skickligt och något för oss alla att tänka på.

Vad väljer du och jag att skicka ut för signaler i vår egen eter?

Hur kan vi bidra till vår omgivning genom våra val och handlingar?

Hur vill du att människor ska minnas dig den dagen du går bort?

Jag saknar dig Adam.

Den folkkäre programledaren Adam Alsing avled i Covid-19 den 15 maj.
Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Markus Kalin

Certifierad livscoach på Ditt Livs Coachning

FOTO: SARA JONASSON

Allt är möjligt

Jag heter Markus Kalin och jobbar som egen företagare, livscoach och föreläsare. Mitt motto är ”Allt är möjligt” och min ambition är att tackla och tacka livet med den inställningen. Jag coachar både privatpersoner och har koncept riktade till företag som vill ta ett helhetsgrepp kring sin personalhälsa. Jag har flera olika föreläsningar som är inriktade på dels personlig utveckling men även gruppsamverkan.

www.dittlivscoachning.se