Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Hyresgäst: ”Barn och vuxna upplever otrygghet och får inte tillräckligt med nattsömn”

ANNONS

INSÄNDARE

Som svar på Byggebos hyreshöjningar för dem som bor i det kommunala bostadsbolagets lägenheter har vi fått en kommentar från en hyresgäst som bott i lägenhet hos Byggebo i 2 år.

Klart: Så stor blir hyreshöjningen för dem som bor i Byggebos lägenheter

Håller inte med VDn. Många hyresgäster blir ignorerade fullständigt när de slår larm om bristande underhåll av fönster, balkonger, ventilation, värme mm. Vissa inglasade balkonger har stora vattenflöden in på grund av läckage ovanifrån och rost, svartmögel och sjöblöta balkongmattor på betong gör att sprickor uppstår i betongen.

Hyresgäster får rådet att hålla balkongfönstren öppna för att ventilera med då ökar vatteninflödet, vissa hyresgäster får skräp och cigaretter mm från grannarna ovanför nedslängda som ökar riskerna för ytterligare skador.

Tryggheten för hyresgästerna är även i vissa fall riktigt dålig, med postspringor i dörrarna där tjuvar lätt kan komma åt låsvred/nycklarna som går att ta loss som sitter i inifrån de nås då utifrån med tjuvars verktyg. Ytterdörrar på de äldre lägenhetsområdena saknar larm och kodlås så dörrarna kan ställas upp nattetid så obehöriga lätt tar sig in.

”Listan kan göras hur lång som helst över bristerna som hyresgästerna vittnar om.”

Hyresgäst hos Byggebo

Blir det bråk eller oljud efter 22:00 på kvällarna så vittnar många hyresgäster om nonchalans av väktare och VD med flera och de ska anpassa sig efter de som lever nattliv och på grund av bland annat trostillhörighet har rätt att föra oljud dygnet runt, oljud som kan skapa oro om att våld föregås och oro vilket medför att barn och vuxna upplever otrygghet och inte får tillräckligt med nattsömn.

Listan kan göras hur lång som helst över bristerna som hyresgästerna vittnar om.

3:or ligger idag på 6 300 kr och uppåt, och höjs nu ytterligare vilket gör att arbetande lågavlönade normalsvenskar som inte får bostadsbidrag och där staten inte går in med bidrag av olika slag riskerar att tvingas ut ur sina hem.

”Kan hyresgästerna få komma med förslag till ledning om förändringar utan att nonchaleras eller få stöd av dem utan att kränkas?”

Hyresgäst hos Byggebo

Är det så här ett kommunalt bostadsbolag får bedriva sin verksamhet?

Kan vi som medborgare ställa krav utan att bli smutskastade och kan liknande frågor ventileras och lyftas i samhället så att kraven på hyresvärdar höjs?

Kan hyresgästerna få komma med förslag till ledning om förändringar utan att nonchaleras eller få stöd av dem utan att kränkas?

Alla har ju rätt till ett tryggt boende vem man än är och vilka förutsättningar man än har och hjälps vi åt istället för att tysta ner så kan vi faktiskt skapa trygghet!

Hyresgäst hos Byggebo

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS