I morgon öppnas idrottsanläggningarna i Mönsterås kommun

I morgon öppnas idrottsanläggningarna i Mönsterås kommun

2021-04-20 0 av Oskarshamns-Nytt
 

MÖNSTERÅS

”Mönsterås kommun öppnar idrottsanläggningarna utomhus även för äldre idrottare i föreningslivet från och med den 21 april”, skriver kommunen i ett pressmeddelande på tisdagen.

”Sporthallarna öppnar för föreningsdriven träning för barn och unga födda 2002 och senare, men eftersom inomhussäsongen är slut sker öppningen i praktiken från augusti. Fritidsgårdarna Play i Mönsterås och Tjena i Blomstermåla öppnar för begränsat antal besökare med olika öppettider för olika åldrar, och fortsätter även med vissa utomhusaktiviteter. Beslutet om att öppna sporthallar och idrottsanläggningar samt fritidsgårdarna inomhus innebär att Mönsterås kommun håller dessa verksamheter öppna i samma utsträckning som övriga kommuner i länet.”

”Om smittspridningen ökar kraftigt i kommunen igen eller om vi behöver stänga en skola tillfälligt kan det bli aktuellt att stänga på nytt under kortare perioder”

ANDERS JOHANSSON (C), ORDFÖRANDE I KOMMUNSTYRELSEN I MÖNSTERÅS KOMMUN

”Det kommer att finnas anslag som anger maxantalet för de olika lokalerna. Föreningarna ansvarar för att följa rekommendationer och riktlinjer och göra allt för att undvika trängsel. Omklädningsrum ska fortfarande inte användas. Anläggningarna håller fortsatt stängt för allmänheten”, skriver kommunen.

 – Om smittspridningen ökar kraftigt i kommunen igen eller om vi behöver stänga en skola tillfälligt kan det bli aktuellt att stänga på nytt under kortare perioder, men det hoppas vi naturligtvis inte att vi behöver. Vi har stor tilltro till att föreningarna kommer ta sitt ansvar och genomföra sina träningar på ett smittsäkert sätt, öppningen är efterlängtad bland föreningarna, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN